avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua.As dori sa stiu daca in cazul unei mamici din MAI care beneficiaza de indemnizatie de crestere copil de 85% este legal sa i se retina contravaloarea celor 4 zile de concediu fara plata dispuse de guvern. Mentionez ca mamica a fost de la 01-22.11.2009 in concediu postnatal, iar din 23.11.2009 in concediu crestere copil.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:11, 21 Decembrie 2009
1. Indemnizatia de maternitate este platita pentru zilele de concediu medical pentru sarcina si lauzie (cele 126 de zile). Ea este platita de angajator care o resupereaza de la Casa de Sanatate, deci nu o plateste din banii lui.
2. Indemnizatia de CCC este platita tot de stat si se refera la peroada de concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani.
multumesc pt raspunsuri.
Totusi nu sunt pe deplin lamurit.S-a procedat legal oprind bani pentru luna noiembrie ,in care mama a fost in concediu medical(de lauzie)?
1. Indemnizatia pentru concediul de maternitate se plateste de unitate si se recupereaza de la Casa de Sanatate.
2. Deci unitatea nu are nici un drept legal sa retina din bani.
3. In timpul concediului de maternitate contractul individual de munca este suspendat adica salariatul nu munceste si nici nu primeste salariu. Indemnizatia de maternitate nu este salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot sa intru in concediu prenatal? mihaelatucaliuc mihaelatucaliuc Buna seara, As dori sa stiu, in conditiile unei sarcini normale, cand se poate intra in prenatal? Legea prevede 63 zile inainte de nastere si 63 zile dupa, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal iuliaiulia01 iuliaiulia01 Buna ziua, care este durata minima a concediului prenatal, respectiv postnatal? in acest timp se plateste indemnizatie, in ce procentaj? si cine o suporta ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal roxana09 roxana09 in cazul in care societatea isi suspenda activitatea mai pot introduce concediu prenatal? am 27 de saptamani de sarcina, iar societatea urmeaza sa isi suspende ... (vezi toată discuția)