avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am urmatoarea speta: in urma decesului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am urmatoarea speta: in urma decesului bunicilor materni, ...

Buna ziua! Am urmatoarea speta: in urma decesului bunicilor materni, nu s-a facut taxa de succesiune, ei avand 2 copii (mama mea si un baiat). Fratele mamei a decedat si el ,avand la randul lui 4 copii in viata.Nici acestia din urma nu vor sa participe la dezbaterea succesiunii dupa bunici.Ce varianta are mama mea sa faca totusi succesiunea daca nepotii ei dupa frate nu sunt de acord? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ioana_madalina , utilizator 08:36, 5 Iunie 2022
Buna ziua,
Sa discute mama dvs. cu un avocat si sa dezbata succesiunea prin instanta.
Asa nu mai conteaza daca vor sau nu nepotii sa participe.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2020
Ionut.ion, utilizator
Bună ziua.

Singura variantă este să ceară dezbaterea succesiunii în fața instanței, ceea ce este mai costisitor decât dezbaterea succesiunii la notar. Dar, din păcate, notarul nu poate face succesiunea dacă succesibilii nu sunt de acord.....
Cam care ar fi costurile in instanta?
Onorariul avocatului.
Onorariul expertului evaluator - depinde de instanta si expert, greu de apreciat, dar cateva mii de lei.
Taxa judiciara de timbru - 5% din valoarea masei partajabile.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2020
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat
Si in instanta cum pot fi chemați cei 4 moștenitori? Discutând cu un avocat, ne a solicitat copia cărților lor de identitate pentru a deschide proces.

Cabinet avocat Mihai Gaita a scris:

Bună ziua.

Singura variantă este să ceară dezbaterea succesiunii în fața instanței, ceea ce este mai costisitor decât dezbaterea succesiunii la notar. Dar, din păcate, notarul nu poate face succesiunea dacă succesibilii nu sunt de acord.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Intrebare ref succesiune GianinaL GianinaL Tatal decedat, de cateva luni, sotia traieste.Nu au copii impreuna.Tatal are un baiat (major ) rezultat din afara casatoriei, pe care l-a recunoscut si ... (vezi toată discuția)
Acte pe casa vali_91 vali_91 buna ziua asa vrea si eu sa va intreb ceva...daca tatal meu a murit acum 5 ani da maicamea traieste si pe titlu de propietate e trecut el la teren intravilan ... (vezi toată discuția)