avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunicii pot fi trasi la raspundere...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunicii pot fi trasi la raspundere...

bunicii pot fi trasi la raspundere ca neglijeaza un minor care are dreptul de a avea relatii personale cu acestia?
parintele care are dreptul sa aiba relatii cu minorul poate fi obligat sa si-l exercite?
si, va rog explicati-mi notiunea "regim special" din textul constitutional: "Copiii si tinerii se bucura de un regim special de protectie si de asistenta in realizarea drepturilor lor".
ca de fiecare data, va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:05, 20 Decembrie 2009
Stimate user, B-)minorul poate trage la raspundere doar parintii in cauza, dar pe bunci in nici un caz. B-) :) numai bine va doresc,
referitor la relatiile dintre bunici si nepoti as avea si eu o problema la care astept si parerile dvs. in ceea ce ma priveste copii mei stau la parintii mei deci bunucii acestora impreuna cu fosta mea sotie care a facut ea cea facut si a reusit sa ma inlature pe mine unicul copil al parintilor mei si ea fosta sotie sa stea acolo; adica parintii mei au considerat ca ea este mai buna iar certurile si neintelegerile dintre noi trebuiau trecute cu vederea iar eu tr sa stau abligat de ei cu acea femeie. relatia mea cu copii imi este interzisa de parintii mei. am incercat si am reusit sa merg la fetita mea la scoala si sa o vad, sa vorbesc cu ea in acel moment fetita spunand ca ii este dor de mine. dupa trei zile dupa ce tot am vazut-o la scoala mama mea a retinut-o de la scoala cu scopul de a ma impiedica sa-mi vad fata stiind prea bine ca fata ma prefera pe mine . as dori sa stiu daca si in trimestrul urmator merg la fata la scoala pt a o vedea iar mama mea continua sa n-o lase la scoala ce as putea face
cris_deo a scris:

referitor la relatiile dintre bunici si nepoti as avea si eu o problema la care astept si parerile dvs. in ceea ce ma priveste copii mei stau la parintii mei deci bunucii acestora impreuna cu fosta mea sotie care a facut ea cea facut si a reusit sa ma inlature pe mine unicul copil al parintilor mei si ea fosta sotie sa stea acolo; adica parintii mei au considerat ca ea este mai buna iar certurile si neintelegerile dintre noi trebuiau trecute cu vederea iar eu tr sa stau abligat de ei cu acea femeie. relatia mea cu copii imi este interzisa de parintii mei. am incercat si am reusit sa merg la fetita mea la scoala si sa o vad, sa vorbesc cu ea in acel moment fetita spunand ca ii este dor de mine. dupa trei zile dupa ce tot am vazut-o la scoala mama mea a retinut-o de la scoala cu scopul de a ma impiedica sa-mi vad fata stiind prea bine ca fata ma prefera pe mine . as dori sa stiu daca si in trimestrul urmator merg la fata la scoala pt a o vedea iar mama mea continua sa n-o lase la scoala ce as putea face

Dar dvs nu aveti stabilit un program de vizitare minor? Va este incalcat acest drept?...Daca DA, atunci puteti face plangere penala privind savarsirea infractiunii prevazute de art 307 cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere ralu_2008 ralu_2008 faceti-ma sa inteleg... daca parintele caruia nu i-a fost incredintat copilul nu plateste pensie de intretinere si nu se intereseaza de copil...nu poate fi ... (vezi toată discuția)
Drepturile de vizitare ale bunicilor in caz de divort maria.dinca maria.dinca buna ziua, 1.as dori sa stiu daca din punct de vedere legal, in legislatia romana, bunicii au vreun drept de vizitare in cazul unui divort cu minor, sau ... (vezi toată discuția)
Minor custodie comuna Desperados Desperados Buna ziua.Minor custodie comuna,domiciliu la mama.Mentionez ca aproape de cate ori suna si dorea sa vorbesca cu copilul acceptam mereu ba chiar dorea sa o ... (vezi toată discuția)