avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, impreuna co sotul avem un contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, impreuna co sotul avem un contract de vanzare- cumparare ...

Buna ziua, impreuna co sotul avem un contract de vanzare- cumparare a unui apartam Anl, pe care l platim in rate timp de 20 de ani, la Primarie. Pana acum am platit, in 4 ani, aproape 1/3 din valoarea locuintei. Parintii mei mi ar putea da inca 1/3 din suma, urmand ca sa ne mai imprumutam (eu cu sotul), prin credit de nevoi personale, inca 1/3, ca sa achitam mai repede aptm. Cum ar trebui sa faca mai bine parintii mei, sa facem act de donatie bani la notar, ptr a dovedi ca am platit acea suma din banii lor, in cazul de ...Doamne fereste...a unui partaj? Sau exista alta solutie? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: nicunicolae10 , utilizator 12:08, 3 Septembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, asa e cel mai bine. Sa incheiati cu parintii un contract de donatie la notar pentru suma respectiva.
acest răspuns util
Puteti face un contract de imprumut care nu trebuie neaparat autentificat de notar ci este suficient sa aiba data certa pe care vi-o poate da un avocat pentru a fi titlu executoriu si s-ar putea sa aveti costuri mai mici.
acest răspuns util
Împrumut? De ce?
În speță, părinții doresc sa isi gratifice fiica. Practic, să îi dea suma cadou.
Împrumutul da nastere la obligația restituirii. Si de ce, daca părțile nu doresc asta?
Apoi scopul, este protejarea de un eventual divorț.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2020
raluk0207, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, da, asa este, nu era clara expunerea dvs. Este in regula sa incheiati un contract de donatie fiind considerat bun propriu potrivit art. 340 Cod Civil.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg partea a-2-a.Vreti sa faceti un credit de nevoi personale cu o dobanda in jur de 10% ca sa achitati un credit la care probabil dobanda e in jur de 6%?Ceva suna gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj - bun dobandit de copiii majori in timpul casatoriei adina1980 adina1980 Buna seara. Numele meu este Adina si am 29 de ani. Am si eu o intrebare si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde. Inainte prezint o situatie de ... (vezi toată discuția)
Donatia bani parinte - copil turistul-ro turistul-ro Buna ziua. Sunt in urmatoarea situatie. Acum 10 ani am achizitionat un apartament. Pentru achizitia lui am primit de la tatal sotiei o suma de bani. Acea ... (vezi toată discuția)
Achiziție imobil Frau Lehrerin Frau Lehrerin Bună seara. Vă cer ajutorul într-o privință. Mă aflu în proces de cumpărare a unui imobil 70% fonduri proprii (cadou de la părinți) și 30% credit ... (vezi toată discuția)