Buna ziua, impreuna co sotul avem un contract de vanzare- cumparare a unui apartam Anl, pe care l platim in rate timp de 20 de ani, la Primarie. Pana acum am platit, in 4 ani, aproape 1/3 din valoarea locuintei. Parintii mei mi ar putea da inca 1/3 din suma, urmand ca sa ne mai imprumutam (eu cu sotul), prin credit de nevoi personale, inca 1/3, ca sa achitam mai repede aptm. Cum ar trebui sa faca mai bine parintii mei, sa facem act de donatie bani la notar, ptr a dovedi ca am platit acea suma din banii lor, in cazul de ...Doamne fereste...a unui partaj? Sau exista alta solutie? Va multumesc frumos!
Puteti face un contract de imprumut care nu trebuie neaparat autentificat de notar ci este suficient sa aiba data certa pe care vi-o poate da un avocat pentru a fi titlu executoriu si s-ar putea sa aveti costuri mai mici.
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Împrumut? De ce?
În speță, părinții doresc sa isi gratifice fiica. Practic, să îi dea suma cadou.
Împrumutul da nastere la obligația restituirii. Si de ce, daca părțile nu doresc asta?
Apoi scopul, este protejarea de un eventual divorț.
Buna ziua, da, asa este, nu era clara expunerea dvs. Este in regula sa incheiati un contract de donatie fiind considerat bun propriu potrivit art. 340 Cod Civil.
nicunicolae10
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu inteleg partea a-2-a.Vreti sa faceti un credit de nevoi personale cu o dobanda in jur de 10% ca sa achitati un credit la care probabil dobanda e in jur de 6%?Ceva suna gresit.