avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Instigare la mărturie mincinoasă! Bună ziua! Un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Instigare la mărturie mincinoasă! Bună ziua! Un avocat amabil ...

Instigare la mărturie mincinoasă! Bună ziua! Un avocat amabil care poate să mi spună încadrarea pedepsei pentru instigare la mărturie mincinoasă? Și tot odată dacă există posibilitatea de a primi doar amendă penală pentru aceasta faptă?
Cel mai recent răspuns: Andrei19955 , utilizator 17:45, 1 Septembrie 2020
Bună ziua,
Instigatorul se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor. Astfel, având în vedere faptul că infracțiunea de mărturie mincinoasă prevăzută de art. 273 alin. 1 Cod penal (varianta tip) este sancționată cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, rezultă că pedeapsa aplicată poate fi inclusiv amenda.
În procedura de individualizare a pedepsei se va ține cont de criteriile generale prevăzute de art. 74 Cod penal.
Mulțumesc mult! Apreciez! Sunteți amabilă să îmi spuneți încadrarea și pentru participare improprie la fals intelectual? Din nefericire sunt cercetatat Intr un dosar, pentru aceste două infracțiuni + mărturie mincinoasă, și aș vrea să au care sunt șansele ca eventuala pedeapsă să fie suspendată?

Ana Brăileanu a scris:

Bună ziua,
Instigatorul se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor. Astfel, având în vedere faptul că infracțiunea de mărturie mincinoasă prevăzută de art. 273 alin. 1 Cod penal (varianta tip) este sancționată cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, rezultă că pedeapsa aplicată poate fi inclusiv amenda.
În procedura de individualizare a pedepsei se va ține cont de criteriile generale prevăzute de art. 74 Cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!! daca o persoana este cercetat penal pentru marturie ... Andreea Tricu Andreea Tricu Buna seara!! Daca o persoana este cercetat penal pentru marturie mincinoasa ce se va intampla!? (vezi toată discuția)
Instigare la fals în declarații! bună ziua! un avocat amabil ... Andrei19955 Andrei19955 Instigare la fals în declarații! Bună ziua! Un avocat amabil care poate să mi spună cu exactitate care este incadrarea pentru instigare la fals în ... (vezi toată discuția)
Participare improprie la fals intelectual! bună ziua poate să ... Andrei19955 Andrei19955 Participare improprie la fals intelectual! Bună ziua poate să îmi spună cineva care dintre următoarele 2 infracțiuni se pedepsește mai rău? ... (vezi toată discuția)