avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa la început de drum
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa la început de drum

Buna ziua, am deschis un pfa pe 28 August și am nevoie de mici îndrumări.
1. Ce registre contabile îmi trebuie? Pot tine toată contabilitatea in saga? Sau îmi trebuie și ceva registre fizic?

2. Fiind la început de drum care este procedura in achiziționarea de echipamente, consumabile? Transfer banii din contul personal către contul pfa și de acolo pot achizitiona ce am nevoie? Iar ulterior când facturez ii returnez?

3. Doresc sa fac o comanda pe Alibaba, la chinezi, produsele vin direct din China, care este procedura contabila? Am nevoie de factura de la ei și ulterior când vin in țara plătesc TVA și vama? Mai am nevoie de vreo declarație ceva?

Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
MirelaPav, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:15, 10 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu ati spus ce activitate desfasurati ca PFA DA SAGA PS face tot ce trebuie ,fizic nu va trebui sa faceti nimic . numai sa stiti sa introduceti actele . Totusi pentru contabilitate nu se poate fara un contabil sa fie pe aproape sa va ajute .. ca vor fi destul de multe de declarat la ANAF si altele ... deci faceti rost de un (o) contabil(a) si cu intrebari la ANAF de care apartineti veti reusi sa mergeti inainte .. succes ..

Va mulțumesc pentru răspuns.
Am trei coduri Caen, croitorie, handmade și al treilea ca activitatea se desfășoară doar online.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru punctul 2, da, Si o precizare in plus: tot ce cumparati pe pfa sa fie cu factura.
1. Trei registre, conform legii: registrul-jurnal, registrul-inventar si registrul de evidenta fiscala.

2. Puteti amesteca banii proprii cu cei ai PFA.

3. Pentru orice bun cumparat pe PFA trebuie sa aveti document justificativ, indiferent din ce colt al lumii vine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurnal cumparari saga ase123 ase123 Buna ziua!Va rog sa ma ajutati,am introdus o factura de samanta,apoi i-am facut urmatoare nota contabila: 371=% ... (vezi toată discuția)
Infiintare microintreprindere lori_ultras lori_ultras Buna ziua , vreau sa imi infiintez un PFA sau o MICROINTREPRINDERE pentru a vinde haine online ...prima nelamurire este ca nu stiu ce sa aleg dintre acestea 2 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli intreprindere individuala voicuflorentina83 voicuflorentina83 Buna seara, Vreau sa imi deschid o intreprindere individuala si m-ar interesa daca cheltuielile efectuate inaintea intocmirii actelor (cum ar fi cursul ... (vezi toată discuția)