avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, Mă numesc Corina și am 25 de ani. Țin ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, Mă numesc Corina și am 25 de ani. Țin să precizez ...

Buna ziua,
Mă numesc Corina și am 25 de ani.
Țin să precizez că este o situație cu care nu am mai avut de a face până în prezent.
Cazul meu este următorul: ieri am încheiat perioada de carantinare de 14 zile datorita faptului că soțul meu a fost diagnosticat pozitiv cu covid-19, precizez faptul că înainte de carantinare eu lucram de o luna de zile la o firma, imediat ce am aflat că vom fi izolați la domiciliu, am luat legătura cu directorul firmei și i-am descris toată situatia, urmând ca după ce 14 zile sa îmi fac un test, iar apoi sa îmi pot continua activitatea.
Doamna contabil de la aceasta firma, ma contactat și mi-a cerut o dovada după ieșirea din carantina precum că eu nu am beneficiat în ultimele 12 luni de concediu medical și că îmi cere acest document/ adeverință datorita faptului că nu am 6 luni vechime la aceasta firma și că va trebui sa merg la toți foștii angajatori din ultimele 12 luni să îmi elibereze acest document din care să reiasă că nu am mai beneficiat de concediu medical în ultimele 12 luni.
Sunt confuză! Medicul de familie nu ar trebui sa aibe aceste informații? Dansa (D-na Doctor de familie) susține că nu ține de mine sa fac toată această alergătură și că trebuie să înmânez doar concediul pe care dansa mi-l va elibera
Țin să precizez de asemenea că în ultimele 12 luni am mai lucrat doar o luna la o alta firmă și că sunt inca eleva în regimul fara frecvență la liceu care prevăzut de lege sunt asigurată medical până la vârsta de 25 de ani inclusiv.
Aștept răspunsurile dvs cu mare nerăbdare
Va mulțumesc de timpul acordat și o zi frumoasă în continuare
Ultima modificare: Miercuri, 2 Septembrie 2020
Ana-Maria Moruz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:00, 3 Septembrie 2020
Demersurile pentru acele adeverinte le faceti dvs si nimeni altcineva.

Daca nu ati mai lucrat decat la acea societate,mergeti si luatia acea adeverinta de la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de concediu medical calendaristice pe adeverinta medicala ptr salariat 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum este corect : Am solicitat societatii unde lucrez o adeverinta ptr medicul de familie cu nr de zile calendaristice ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru concediu medical serena82 serena82 Buna ziua, Pentru eliberarea certificatelor de concediu medical de catre medicii de familie stiu ca este necesara o adeverinta de la angajatori care sa ... (vezi toată discuția)
Adeverinta sanatate econo econo Din punctul meu de vedere pe adeverinta de sanatate se trec zilele calendaristice in cazul concediului de boala, cele lucratoare sunt importante doar din ... (vezi toată discuția)