avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza ...

Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza apartamentul si nu mai termina (face o galagie infernala), in cererea de chemare in judecata pe (Art 1349 C.civ) doresc sa cer si daune morale pentru stresul si noptile nedormite din cauza acestuia, dar care este cuantumul acestei taxe de timbru?
Cel mai recent răspuns: Valsymy , utilizator 12:25, 4 Septembrie 2020
Buna ziua,

Taxa judiciara de timbru pentru daune morale se va calcula la valoarea pretentiilor, conform art 3 alin. (1) OUG 80/2013

Se poate timbra cu 100 lei daune morale DOAR daca prin actiunile vecinului vi s-au adus prejudicii privind imaginea, onoarea, demnitatea sau reputatia - conform art. 7 OUG 80/2013

Multumesc,
Am inteles,
multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
Valsymy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza ... Valsymy Valsymy Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza apartamentul si nu mai termina (face o galagie infernala), cererea de chemare in judecata ... (vezi toată discuția)
Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza ... Valsymy Valsymy Doresc sa chem in judecata un vecin pentru ca de 8 luni isi renoveaza apartamentul si nu mai termina (face o galagie infernala), am chemat de 5 ori politia si ... (vezi toată discuția)
Care sunt taxele judiciare de timbru pentru daunele materiale și morale? Decebal58 Decebal58 Daca se solicita, daune morale si materiale, se plateste vreo taxa? Care este valoarea acesteia? (vezi toată discuția)