avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua! Am poprire pe cont (datata 2016) pentru ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua! Am poprire pe cont (datata 2016) pentru care, pana ...

Buna ziua! Am poprire pe cont (datata 2016) pentru care, pana acum 1 an, plata o facea contabila de la fostul loc de munca. De 1 an de zile nu lucrez, motiv pentru care plata s-a intrerupt. Locuiesc in Italia acum si am o masina pe care trebuie sa o trec pe numele meu (sub forma de achizitie sau sub forma de cadou sau donatie). Masina e un VW din 2006. As vrea sa stiu daca popririle pe cont din Romania pot ajunge si in Italia, pe conturile bancare deschise aici sau/si pe bunurile materiale personale pe care le-as putea dobandi aici (masina e cu numere de Italia). Am intrebat cativa avocati romani de aici, dar toti mi-au spus ca nu cunosc legile din Romania, musai sa caut raspunsuri la cei de acasa.
Cel mai recent răspuns: RalucaP. , utilizator 19:36, 7 Septembrie 2020
Buna ziua,

In mod normal competenta nu se extinde in afara statului, cu exceptia Titlul executoriu european care este un certificat care însoțește o hotărâre judecătorească

Daca partea din Romania va cere un astfel de titlu executoriu european, doar atunci puteti fi urmarita si in tarile din Uniunea Europeana.

Multumesc,
Inteleg ... indiferent de forma in care masina ar fi pe numele meu? Nu musai prin vanzare-cumparare, actualul proprietar ar putea sa mi-o dea putea drept cadou, sau donatie. Chiar in cazul in care masina e pe numele meu dar de fapt o foloseste altcineva? Va multumesc mult de tot pentru amabilitatea de a-mi clarifica toate dubiile!
Buna ziua,

Daca se va emite un titlu executoriu european nu va conta sub ce forma ati dobandi masina sau cine o foloseste.
Daca dvs veti fi proprietara este posibil sa o pierdeti prin sechestrarea acesteia.

Multumesc,
Va multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)
Titlul executoriu european ENGFULL ENGFULL ieri s-a judecat somatie de plata cu firma italia , cel mai probabil se va admite cererea as vrea cateva detalii despre titlul executoriu european ..... ... (vezi toată discuția)