avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate face succesiune si vanzare apartament in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate face succesiune si vanzare apartament in aceiasi zi?

Buna ziua, Se poate face succesiune si vanzare apartament in aceiasi zi,fara ca mostenitorul (vanzatorul) sa declare la taxe si impozite apartamentul pe numele sau?Este obligatoriu declararea la taxe si impozite si pe urma vanzarea?Mostenitorul are impozit auto de achitat ,certificatul de atestare fiscala a fost solicitat pentru succesiune ,este fara datori .Contractul de vanzare cumparare devine nul,in acest caz?
Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:49, 4 Septembrie 2020
Legal, dar și procedural nu este posibil așa ceva. Durează câteva zile, sau poate săptămâni până se face intabularea la cartea funciară, iar mai apoi puteți înstrăina proprietatea.
O proprietate neintabulată nu o puteți înstrăina.

Nici un NOTAR nu vă va face un contract de V/C ilegal, adică nul.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
Dapix, utilizator
Nu se poate in aceeasi zi.
In primul rand pentru că trebuie intabulat certificatul de mostenitor la Cartea Funciară. Ceea ce durează aproximativ 10 zile.
În al doilea rând, da, trebuie să prezinte o copie după certificatul de mostenitor la Primărie pentru a fi înregistrat în evidentele fiscale. La încheierea contractului de vânzare va fi necesară prezentarea certificatului de atestare fiscală pe numele moștenitorului și fără datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Erori in certificatul de succesiune catalinmqwrf12igwr catalinmqwrf12igwr Buna ziua, problema mea este urmatoarea si este in legatura cu certificatul de mostenitor. S-a realizat succesiunea, am platit impozit la stat ( au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Intabulare dupa succesiune Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010 s-a facut succesiunea in urma decesului tatalui meu. Mentionez ca in apartament locuia mama, fratele meu, sotia acestuia si cei doi copii ai lor. ... (vezi toată discuția)
Dezaterea mostenirii alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Tatal meu a decedat in 2006. Suntem 2 frati(majori),si mama. Avem un apartament cu 3 camere. Succesiunea nu a fost facuta. Mama si fratele meu,imi ... (vezi toată discuția)