avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am cumparat o casa in luna ianuarie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am cumparat o casa in luna ianuarie, contract vinzare-cumparare. ...

Buna seara. Am cumparat o casa in luna ianuarie, contract vinzare-cumparare. Nu am avut toti bani o suma infima. Am spus ca ii voi restitui pina in luna septembrie. In contract vinzare cumparare s-a scris se instituie ipoteca legala asupra diferentei de bani in favoarea vinzatorului. I-am trimis o parte din bani dar nu am cum sa ii trimit toti bani pina la sfirsitul luni septembrie. Din cauza pandemiei, nu am avut cum sa fac rost de bani. Pot spune ca m-am inselat pentru ca mai mult din bani care trebuie s-a ii dau sunt pentru mobila pe care au spus ca nu ar vrea sa o ia si sa ii platesc. Am fost de acord pe moment nu mi-am dat seama. Trebuia s-a nu ma complic cu mobila. Intrebarea este : Ce se poate face in situatia data, daca pina la sfirsitul luni septembrie nu pot achita bani.? Imi va lua casa? Sau cum as putea rezolva.? Deja au inceput cu mesajele ca vor veni sa imi ia casa. Va rog s-a imi dati un sfat, o opinie. Sunt foarte trista si stresata. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lidiadiana , utilizator 18:19, 6 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Aici sunt mai multe aspecte:

1. De ordin penal: Nimeni nu are voie sa va hartuiasca cu mesaje sau chiar sa va ameninte sa le dati banii, dvs cunosteti obligatiile din contractul de vanzare. De vazut daca va hartuiesc sau ameninta cu mesaje

2. De ordin civil: Trebuie analizat contractul daca aveti vreun pact comisoriu si o clauza penala, ele sunt formulate de genul: Daca cumparatorul nu achita diferenta de pret vanzatorul este indreptatit sa ramana cu imobilul fara interventia instantei de judecata sau alte formalitati - trebuie analizat daca exista astfeld e clauze si daca sunt abuzive, aceste clauza pot fi anulate de instanta de judecata

In cazul in care dvs nu va indepliniti obligatiile de a achita diferenta de pret si in lipsa unei clauze penale, nu ati mentionat care e diferenta de pret neachitata, vanzatorul poate introduce o actiune in justitie pentru diferenta de pret ramasa si sa va execute pe bunurile mobile / imobile in functie de suma si hotararea instantei.

Multumesc,
Buna ziua. Multumesc pentru raspuns. In contract vinzare cumparare scrie urmatoarele: Pretul stabilit de noi partile contractante este de (suma) din care s-a primit astazi ( o data anume) suma de ( bani) iar diferenta de (test bani) se va primi la data de 30.09.2020.Partile declara ca sunt de acord sa instituie ipoteca legala asupra diferentei de bani(bani)un favoarea vinzatorului( Numele). Atit scrie. Va multumesc mult. As dori sa stiu ce pot rezolva sau ce se poate intimpla. Eu pina la sfirsitul anului nu am cum sa ajung la suma respectiva. Am sa ii dau 15000 din care i-am trimis 6500. Va multumesc.
Buna ziua. Am citit pe in alt act care este de la extras cartela funcionará si scrie urmatoarele: Se intabuleaza drept de ipoteca legala in conditiile art.2386 pct.1 Codul civil ,privind diferenta de pret neachitata in suma de 15000.Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am cumparat o casa in luna ianuarie, la notariat nu ... lidiadiana lidiadiana Buna ziua. Am cumparat o casa in luna ianuarie, la notariat nu am avut toti bani o suma mica. Atunci notariatul a scris in contract vinzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am cumparat o casa de la particular dar nu am avut ... lidiadiana lidiadiana Buna Ziua. Am cumparat o casa de la particular dar nu am avut toti bani s-a le dau.Au fost de acord s-a le platesc pana in octombrie ,si la notariat au ... (vezi toată discuția)
Anulare chitanta de mana leus leus Se poate cere in instanta anularea unui inscris sub semnatura privata pentru urm motiv: - s-a incheiat un inscris sub semnatura privata la data de ... (vezi toată discuția)