avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am cumparat o casa in luna ianuarie, la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am cumparat o casa in luna ianuarie, la notariat nu ...

Buna ziua. Am cumparat o casa in luna ianuarie, la notariat nu am avut toti bani o suma mica. Atunci notariatul a scris in contract vinzare cumparare urmatoarele: Pretul stabilit de noi partile contractante este de (suma)din care s-a primit suma de (-) iar diferenta de (--)bani se va primi la data de 30.09.2020.Partile declara ca sunt de acord sa se instituie ipoteca legala asupra diferentei de bani. In actul de cadastru intabulare scrie urmatoarele: Se intabuleaza drept de ipoteca legala in conditiile art .2386 oct.1 Codul civil. privind diferenta de pret neachitata asupra A1.A1.1.Va rog s-a imi spuneti ce pot face sau ce inseamna. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: lidiadiana , utilizator 19:48, 19 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta înseamnă că imobilul este ipotecat in favoarea vânzătorului pana ce ii veți achita tot prețul.
Cand va primi și restul de pret, vânzătorul va trebui să dea o declarație notariala ca a primit pretul integral, si pe baza acelei declarații se va radia ipoteca de la Cartea Funciară.
Dacă aveați nelamuriri, de ce nu ati intrebat atunci, la notariat? Din ianuarie...abia acum v-ati pus problema ce înseamnă?
Ultima modificare: Duminică, 6 Septembrie 2020
raluk0207, utilizator
Buna seara. Multumesc pentru raspuns. Dar problema este ca vinzatorul vrea sa vina sa imi ia casa la sfirsitul luni septembrie, este posibil asa ceva, i-am trimis jumatate de bani pina acum, dar din cauza pandemiei am ramas in urma cu bani. Mai am sa ii platesc 6000 de lei. Pina la sfirsitul anului as putea sa platesc. Intrebarea este poate sa imi ia casa? Multumesc.
Da, poate. Asta e si ideea ipotecii din contract. Daca nu platiti pretul integral, isi ia casa inapoi si pierdeti si ce ati achitat pana acum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana nu achitati pretul aferent vanzarii, ipoteca nu va fi stearsa din extrasul de CARTE FUNCIARA.
Buna seara. Multumesc pentru raspuns. Dar vinzatorul a inceput cu mesaje precum ca in data de 30.09.2020. va veni sa imi ia casa pentru restul de bani. As dori sa stiu ce poate sa faca ? Imi poate lua casa pentru suma restanta. ? Multumesc.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Pana nu achitati pretul aferent vanzarii, ipoteca nu va fi stearsa din extrasul de CARTE FUNCIARA.


Alte discuții în legătură

Buna seara. am cumparat o casa in luna ianuarie, contract vinzare-cumparare. ... lidiadiana lidiadiana Buna seara. Am cumparat o casa in luna ianuarie, contract vinzare-cumparare. Nu am avut toti bani o suma infima. Am spus ca ii voi restitui pina in luna ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am cumparat o casa de la particular dar nu am avut ... lidiadiana lidiadiana Buna Ziua. Am cumparat o casa de la particular dar nu am avut toti bani s-a le dau.Au fost de acord s-a le platesc pana in octombrie ,si la notariat au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am cumparat o casa in luna ianuarie, nu am avut toti ... lidiadiana lidiadiana Buna ziua. Am cumparat o casa in luna ianuarie, nu am avut toti bani si s-a scris in contract vinzare cumparare ipoteca legala. I -am trimis luna de luna bani ... (vezi toată discuția)