Buna ziua. Am cumparat o casa in luna ianuarie, la notariat nu am avut toti bani o suma mica. Atunci notariatul a scris in contract vinzare cumparare urmatoarele: Pretul stabilit de noi partile contractante este de (suma)din care s-a primit suma de (-) iar diferenta de (--)bani se va primi la data de 30.09.2020.Partile declara ca sunt de acord sa se instituie ipoteca legala asupra diferentei de bani. In actul de cadastru intabulare scrie urmatoarele: Se intabuleaza drept de ipoteca legala in conditiile art .2386 oct.1 Codul civil. privind diferenta de pret neachitata asupra A1.A1.1.Va rog s-a imi spuneti ce pot face sau ce inseamna. Va multumesc.
Buna seara. Am cumparat o casa si restul de bani trebuia s-a platesc pina la sfirsitul luni septembrie. Dar nu am avut cum sa platesc i-am trimis lunar sume de bani. Binenteles ca am primit mesaje de amenintari ca imi va lua casa si bani care i-am trimis pina acum. In contract vinzare cumparare scrie ipoteca legala pentru suma restanta de 15000 ron. Astazi am primit o instiintare in poarta casei, pe aceea hirtie scrie somatie din 18.11.2020.adresele din 18.11.2020.adrese de proprire din 187.11.2020 copie certificada a incheieri de incuviintare executare silita, titlul executor si incheierea de cheltuieli din 02.11.2020 in legatura cu dosarul de executare aflat pe rol. Si sa ma prezint la Primaria de unde apartin pentru inminarea acestor acte, in mai putin de 7zile. Intrebarea mea este ca nu am inteles despre ce este vorba. Ce inseamna, ca sunt data in judecata si vrea casa? Nu stiu care este procedura, daca semnez pentru toate aceste acte ce se intimpla? Imi trebuie un avocat sau cum pot proceda? Va multumesc.