Buna ziua.
Cum se poate obtine o lista cu avocatii care ma pot reprezenta din oficiu? Se poate solicita la Judecatoria de sector sa mi se puna la dispozitie sau care e procedura? Pentru recuperarea unei sume de bani pt care am documentele doveditoare, un onorariu de avocat (pe care oricum nu imi permit sa il platesc) plus cheltuieli de judecata ar fi egale cu suma pe care o am de recuperat. Mi-ar trebui probabil o notificare si apoi introducerea unei actiuni. Multumesc anticipat
Pentru avocat din oficiu pentru un proces civil trebuie sa depuneti cerere de ajutor public intemeiata pe art. 6 lit. a) OUG 51/2008 privind ajutorul public in materie civila.
Cererea se depune la baroul de care apartineti, insotita de copii de pe inscrisuri ca nu aveti venituri, venitul se calculeaza pe familie, astfel ca trebuie depuse dovezi si de la sot / sotie, copii etc. - daca doriti asistenta extrajudiciara inainte de a incepe procesul sau catre Judecatoria competenta sa solutioneze cauza - cea de la domiciliul paratului.