Va răspund cu întârziere, scuze.
S-a rezolvat, pe luna august am fost trecut cu zero persoane, mi s-a scăzut si ce se încasase în plus pt luna iulie.
O alta măsură, care mi se pare abuziva din pdv al legii, este aparitia unui anunt care cerea tuturor proprietarilor trecuti cu zero persoane la întreținere, sa prezinte administrației o copie a facturii de energie electrica pt luna august. In caz de neprezentare a facturii, vor fi trecuti cu o persoana.
Personal, consider ca are justificare, eu am trimis copia facturii, amintesc ca încă nu locuiesc acolo. Adminstratia, presedintele, încearcă sa rezolve astfel problema apartamentelor inchiriate si locuite ilegal, sunt declarate cu zero persoane. Cred ca exista mai multe cazuri.
Dar este legal sa se ceara factura de en electrica?
Exista si supraveghere video la intrare dar nu stiu dacă se pot folosi înregistrările pt asa ceva sau dacă sunt funcționale....
Cred ca problema locuintelor închiriate sau locuite ilegal nu e numai problema ANAF/impozite, e si problema asociatiilor de proprietari/cheltuieli repartizate incorect.
Sunt curios cum se procedează în alte parti. Desi in relatia proprietar-administrație, sunt proprietar, in cazul pomenit sunt de partea administrației. Mi se pare corect din pdv moral. Singura conditie e sa se respecte legea.
~ final discuție ~