avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul eronat intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul eronat intretinere

Am fost luat in calcul eronat cu una persoana pentru luna iulie desi apartamentul este nelocuit din februarie. De ce? Nu este un abuz? Exista cerere catre asociatie depusa la administratie (firma) pentru calcul zero persoane incepand cu 01.03.2020. In cerere nu se precizeaza o perioada anume pentru zero persoane, am scris ca voi instiinta asociatia cand va locui cineva acolo. Am sesizat administratia/asociatia, mi s-a spus ca sa depun cerere catre presedinte si se va face reglare in august. Eu am sesizat administratia in timp util (mai putin de 10 zile ) dupa afisarea listei lunii iulie. Nici in august nu a locuit cineva acolo, sigur nici in septembrie. Deci cum se poate corecta eroarea? Nu ar trebui refacuta lista pentru iulie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2020
oldgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 07:37, 17 Noiembrie 2020
Conform disp L nr 196/2018 aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva valorii impuse in lista de intretinere lunara-in termen de 10 zile de la afisarea acesteia
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 10 zile
Va raspund cu intarziere, scuze.
S-a rezolvat, pe luna august am fost trecut cu zero persoane, mi s-a scazut si ce se incasase in plus pt luna iulie.
O alta masura, care mi se pare abuziva din pdv al legii, este aparitia unui anunt care cerea tuturor proprietarilor trecuti cu zero persoane la intretinere, sa prezinte administratiei o copie a facturii de energie electrica pt luna august. In caz de neprezentare a facturii, vor fi trecuti cu o persoana.
Personal, consider ca are justificare, eu am trimis copia facturii, amintesc ca inca nu locuiesc acolo. Adminstratia, presedintele, incearca sa rezolve astfel problema apartamentelor inchiriate si locuite ilegal, sunt declarate cu zero persoane. Cred ca exista mai multe cazuri.
Dar este legal sa se ceara factura de en electrica?
Exista si supraveghere video la intrare dar nu stiu daca se pot folosi inregistrarile pt asa ceva sau daca sunt functionale....
Cred ca problema locuintelor inchiriate sau locuite ilegal nu e numai problema ANAF/impozite, e si problema asociatiilor de proprietari/cheltuieli repartizate incorect.
Sunt curios cum se procedeaza in alte parti. Desi in relatia proprietar-administratie, sunt proprietar, in cazul pomenit sunt de partea administratiei. Mi se pare corect din pdv moral. Singura conditie e sa se respecte legea.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
oldgeorge, utilizator
oldgeorge a scris:

Va răspund cu întârziere, scuze.
S-a rezolvat, pe luna august am fost trecut cu zero persoane, mi s-a scăzut si ce se încasase în plus pt luna iulie.
O alta măsură, care mi se pare abuziva din pdv al legii, este aparitia unui anunt care cerea tuturor proprietarilor trecuti cu zero persoane la întreținere, sa prezinte administrației o copie a facturii de energie electrica pt luna august. In caz de neprezentare a facturii, vor fi trecuti cu o persoana.
Personal, consider ca are justificare, eu am trimis copia facturii, amintesc ca încă nu locuiesc acolo. Adminstratia, presedintele, încearcă sa rezolve astfel problema apartamentelor inchiriate si locuite ilegal, sunt declarate cu zero persoane. Cred ca exista mai multe cazuri.
Dar este legal sa se ceara factura de en electrica?
Exista si supraveghere video la intrare dar nu stiu dacă se pot folosi înregistrările pt asa ceva sau dacă sunt funcționale....
Cred ca problema locuintelor închiriate sau locuite ilegal nu e numai problema ANAF/impozite, e si problema asociatiilor de proprietari/cheltuieli repartizate incorect.
Sunt curios cum se procedează în alte parti. Desi in relatia proprietar-administrație, sunt proprietar, in cazul pomenit sunt de partea administrației. Mi se pare corect din pdv moral. Singura conditie e sa se respecte legea.

Vă dați seama câți sunt în situația dvs., dar care nu au reușit stornarea acelor sume ilegale, sau nu au sesizat ilegalitatea ?
Ne-am săturat de acești impostori care știu doar să-i buzunărească permanent pe proprietari !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura intretinere dubla fata de alti locatari MihaiVlad MihaiVlad Buna ziua. In urma cu 6 saptamani eu si cu familia (3 pesoane fizice) ne-am mutat intr-un apartament cu chirie intr-un bloc in care sunt si diverse firme. ... (vezi toată discuția)
Persoane trecute in plus la intretinere dragodar dragodar Buna ziua, Am un apartament inchiriat. Incepand cu 1 august 2011 am inchiriat apartamentul unei persoane, aceasta locuind impreuna cu sotul sau, deci 2 ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta calculul platii la intretinere? MaraPuscasu MaraPuscasu Buna ziua. Fiind studenta, pe perioada anului universitar am locuit cu chirie impreuna cu alte 2 colege intr-un apartament din bucuresti. Inainte sa eliberam ... (vezi toată discuția)