avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... buna ziua, prietenul meu a fost la o petrecere la care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

buna ziua, prietenul meu a fost la o petrecere la care a fost ...

buna ziua, prietenul meu a fost la o petrecere la care a fost invitat. party-ul a avut loc într-un apartament închiriat. majoritatea persoanelor sunt minori. unele persoane au stricat cateva obiecte din apartament. când au plecat, nu au făcut curat, iar proprietarul vrea sa ii pună pe toți sa plătească daunele respective. dacă anunța poliția, la ce se poate ajunge? se poate ajunge la un dosar penal pentru vandalism?nu sunt motive concrete prin care sa se demonstreze ca prietenul meu a cauzat acele daune. proprietarul a menționat faptul ca i-a văzut pe toți cei care erau acolo pe camere de supraveghere de pe holul blocului. nu se poate dovedi care erau persoanele care au distrus acele lucruri. prietenul meu nu vrea sa fie implicat in asa ceva, mai ales pentru ceva ce nu a făcut. cum se poate rezolva aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:22, 7 Septembrie 2020
Intra in obligatia exclusiva a reclamantului sa faca dovada starii tehnice a obiectelor in discutie-la momentul evenimentului
Aspectul ca exista date stocate de sistemul supraveghere ca persoanele la data X au patruns in in partea comuna condominiu nu clarifica situatia ca acestea au stricat bunuri din locuinta inchiriata
Este de preferat a se negocia o solutionarea amiabila
Nu-i poate acuza pe toti de distrugerea obiectelor dar se poate indrepta impotriva chiriasului pentru recuperarea prejudiciului cauzat ( banuiesc ca in contractul de inchiriere nu scrie ca acesta, chiriasul, are voie sa faca petreceri si sa distruga obiectele din apartament, nu?)
Acum, cum recupereaza chiriasul paguba de la prietenii lui ce au distrus acele obiecte este treaba lui...
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias cu "probleme"... ContSters148182 ContSters148182 am avut un chirias timp de un an de zile.Am facut contract cu el la finante,si in ciuda legaturii legale si increderii avute a plecat intr-o zi fara sa stim cu ... (vezi toată discuția)
Probleme mari cu o vecina florinmantescu florinmantescu Buna ziua, De cand am cumparat apartamentul (in 2004), am avut mai multi chiriasi, toti cu acte legale, inregistrati la Fisc. Toti chiriasii au plecat din ... (vezi toată discuția)
Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul ... mariusads mariusads Este legala montarea unei camere video de supraveghere in holul de la intrarea in apartament? Intentionez sa instalez o camera in holul apartamentului pe ... (vezi toată discuția)