avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Voi incerca sa detaliez cat mai pe scurt: ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Voi incerca sa detaliez cat mai pe scurt: Am achizitionat ...

Buna ziua,
Voi incerca sa detaliez cat mai pe scurt:
Am achizitionat o masina de spalat vase de la Altex online, facand plata cu cardul (2600 ron - reducere altex + campanie producator). Masina a ajuns lovita, am facut cerere de retur si masina a fost ridicata dupa 2 zile. In schimb nu mi-a fost retrimisa o masina conforma in 14 zile(chiar daca au avut-o pe stoc in primele 10 zile), fapt ce s-a lasat cu o sesizare la ANPC in a 15 zi, din partea mea. Pana in ziua de astazi au mai trecut inca 11zile (in total 25zile) fara sa imi fie trimisa masina comandata si platita. Singurul lucru pe care l-au facut a fost sa imi ofere restituirea banilor, insa nu am acceptat, tinand cont ca o masina cu caracteristici similare ar fi peste 3500 de lei.
Mi-ati putea spune, va rog, care ar fi pasii si costurile pentru a-i actiona in judecata si daca se merita?

Multumesc frumos,
Claudiu
Cel mai recent răspuns: ClaudiuRadu , utilizator 18:38, 11 Septembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
daca s-a terminat campania, nu puteti justifica solicitarea. cereti aducerea la conformitate: executati garantia.
Multumesc pentru raspuns,
Ideea este ca cei de la altex au acceptat cererea de retur cu mentiunea ca vor trimite una conforma in termen de 14 zile.
Timp de 10 zile masina a fost pe stoc dar ei nu s-au grabit sa o trimita, apoi masina nu s-a mai aflat si nici in momentul de fata nu se mai afla pe stoc.
Au trecut 30 de zile din momentul comenzii si eu inca astept ca ei sa gaseasca o solutie...

Ma gandeam ca exista o cale de a-i da in judecata pentru ca au depasit cele 14 zile in care ar fi trebuit sa solutioneze cerere de retur.

Problema este ca nu stiu pasii sau cui ar trebui sa ma adresez pentru a-i da in judecata :(

adriandimitriu a scris:

daca s-a terminat campania, nu puteti justifica solicitarea. cereti aducerea la conformitate: executati garantia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neatentia consumatorului (?), nesimtirea comerciantului atentielaneatentie19 atentielaneatentie19 Buna seara tuturor membrilor comunitatii, o intamplare recenta, a doua pentru mine in acest \"domeniu\", ma face sa postez aici pentru a va cere ajutorul ... (vezi toată discuția)
Probleme aparute dupa returul unui produs popescualextraian popescualextraian Buna ziua, In data de 10.03.2017 am achizitionat o consola PS4 de la Media Galaxy/Altex Cluj, sediul Polus. Conform ofertei Media Galaxy, orice produs ... (vezi toată discuția)
Returnare produs Chrysk2 Chrysk2 Buna seara , am achizitionat o masina de spalat cu uscator in valoare de 1700 lei in data de 18.10.2019 de la magazinul Altex , Iulius Mall ! Masina de ... (vezi toată discuția)