avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ART. 56 -lit..C din codul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ART. 56 -lit..C din codul muncii se ...

VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ART. 56 -lit..C din codul muncii se aplica si la functionari publici (ma refer la incetarea raportului de serviciu se face incepand cu data comunicarii deciziei de pensie )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 8 Septembrie 2020
Codul Administrativ
art. 517 Încetarea de drept a raportului de serviciu
(1) Raportul de serviciu existent încetează de drept:
...
d) la data îndeplinirii cumulative a condițiilor de vârstă standard și a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, dacă persoana care are competența de numire în funcția publică nu dispune aplicarea prevederilor alin. (2);
e) la data emiterii deciziei medicale asupra capacității de muncă în cazul invalidității de gradul I sau II, în situația în care funcționarului public îi este afectată ireversibil capacitatea de muncă;
....

In speta, opereaza textul de lege mai sus mentionat.
cunosc textul din statutul functionarului dar nu raspunde la intrebarea mea care inca o data o pun ;Care este data la care inceteaza raportul de serviciu in situatia in care functionarul decide sa se pensioneze inainte de limita de varsta standard ,deoarece beneficiaza de reducere.IN codul muncii aceasta data este data la care se comunica decizia de pensie dar din articolul din statut nu reiese aceasta situatie .
Data comunicarii deciziei de pensionare ... art.367 Codul Administrativ coroborat cu art.56 alin.1 lit.c C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitate art.517, alin.(1) lit d din codul administrativ simona35 simona35 Având în vedere că prin decizia Curtii Constituționale nr. 112/2021 s-a admis exceptia de neconstituționalitate a dispozițiilor art.517 alin.1 ,lit d ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)
Decizie de pensionare suciugeorgeta suciugeorgeta Daca o salariata a primit decizia de pensionare anticipata partial ,eu ca angajator trebuie sa -i incetez contractul de munca?/ (vezi toată discuția)