avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am cumpărat de la bunicii mei o casa,condiția ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am cumpărat de la bunicii mei o casa,condiția ...

Buna ziua. Am o intrebare.am cumpărat de la bunicii mei o casa,condiția a fost sa am grija de ei iar după moartea lor eu devin proprietar. Bunica mea a murit iar bunicul destul de bătrân 76 de ani sa recăsătorit cu acte în regula cu o femeie de 75 de ani. Vreau să știu ce drepturi are noua lui soție la casa și pământul din acte si dacă eu am vreo obligație sa o țin în casa după moartea bunicului.va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:07, 8 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. sunteți proprietar din momentul încheierii contractului cu bunicii (act între vii).
Presupun că bunicii și-au rezervat și un drept de uzufruct/abitație. Și atunci, după moartea lor intrați în stăpânirea de fapt a casei și ... probabil terenul (presupun că este și acesta obiect al contractului).
Soția supraviețuitoare are dreptul la 1/4 din moștenire. Dar casa (obiectul contractului încheiat cu bunicii) nu mai face parte din moștenirea lor - este în patrimoniul dvs.
Mă îndoiesc că s-ar fi amânat transferul dreptului de proprietate după moartea lor ... (dar, ne lăsăm surprinși - nu cunosc conținutul contractului)
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct zorica zorica e adevarat ca daca fac un contract de uzufruct viager cu sotul meu astfel incat copilul lui din prima casatorie sa nu ma poata da afara din casa in cazul ... (vezi toată discuția)
Uzufruct aandrra aandrra speta: eu-cumparator cu rezerva uzufructului in favoarea vanzatorilor-soti. unul decedeaza. eu raman deplin proprietar pe 1/2 din casa si nud proprietar pe ... (vezi toată discuția)
Vreau si eu sa-mi spuneti ce sa fac lili2008 lili2008 bunica mea a murit in anul 1998.avea impreuna cu bunicul meu o casa cu teren in oras.bunicu i-a dat mamei mele pe act de mostenitor facut la notar o jumatate ... (vezi toată discuția)