avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In perioada de proba daca esti concediat trebuie sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In perioada de proba daca esti concediat trebuie sa primesti ...

In perioada de proba daca esti concediat trebuie sa primesti o instiinatare in scris sau merge si verbala ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:09, 10 Septembrie 2020
Teoretic, sunteti inca angajat ..... insa trebuie sa verificati daca v-a incetat c.i.m.
Si unde verific?
1. Potrivit art.7 alin.6 din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, “la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligaţi să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat şi certificat pentru conformitate,sau o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate, astfel cum rezultă din registru şi din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.

HG 905/2017
art.7
.....
(5) Constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 300 lei la 1.000 lei încălcarea de către angajator a prevederilor art. 7 alin. (3) - (6).

(6) Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă.

2. Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Revin iar cu o intrebare in topic ieri am fost la un medic neurochirurg si m-a trimis la recuperare pot sa imi iau concediu medical daca eu nu am primit instiintare in scris a concedierii ?
Atat timp cat nu stiti daca mai aveti sau nu c.i.m. activ, este greu de mentionat daca puteti sau nu sa va luati concedu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat nou nu vine la munca gazdatunde gazdatunde Buna ziua! Am angajat o persoana cu data de ieri, a stat 2 ore, dupa care a plecat si ne-a sunat ca nu mai vine la lucru. Ce trebuie sa fac in acest ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba dupa noul cod al munci kingcbc kingcbc Doresc sa stiu care e perioada maxima de proba pentru un agajat pe termen nelimitat sau pe perioada determinata? Am inteles ca poate ajunge pana la 6 luni ... (vezi toată discuția)
Am fost angajata cu cim perioada nedeterminata si dupa cateva ... ESab ESab Am fost angajata cu CIM perioada nedeterminata si dupa cateva zile angajatorul mi-a spus sa ma retrag, situatia petrecandu-se in weekend. Nu mi-a dat o ... (vezi toată discuția)