avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarizare in acord global
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarizare in acord global

Buna seara
Va rog lamuriti-ma cum sa se procedeaza in cazul in care un angajat platit in acord global, in domeniul contructiilor, a muncit o luna intreaga pentru 300 lei , conform calculelor de pe santier, poate sa ii dea angajatorul acest salar?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: nicoletatrenea , utilizator 22:02, 20 Decembrie 2009
1. Iata ce spune Codul muncii:
Art.159 (3) Angajatorul este obligat sa garanteze in plata un salariu brut lunar cel putin egal cu salariul de baza minim brut pe tara. Aceste dispozitii se aplica si in cazul in care salariatul este prezent la lucru, in cadrul programului, dar nu poate sa isi desfasoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu exceptia grevei.
2. Verificati si in CCM (aplicabila la dvs.) la nivel de unitate sau de ramura, poate aveti prevederi mai favorabile.
iar daca seful nu vrea sa ii dea mai mult, deoarece pt munca carea facut-o in luna tnoiembrie fost deja platit in oct, acum atat ca afost prezent la lucru si a facut curatenie. cum sa procedez?
va multumesc mult
Faceti o sesizare la ITM. Se va face o verificare si veti primi raspuns cu ce masuri au fost luate.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere ce nu tine de persoana angajatului LorenaCatri LorenaCatri Este legal sa se scada din zilele de concediu 1 zi in care angajatii au fost trimisi acasa ca urmare a unei pene de curent? (vezi toată discuția)
Contract de munca Ionutz20mad Ionutz20mad Buna! imi poate spune cineva va rog frumos ce am de facut in situatia in care de la firma unde lucrez mi-au spus cam de o luna de zile sa nu merg la munca pana ... (vezi toată discuția)
Nu lucram este inchisa fabrica Evelyn 10 Evelyn 10 Daca nu asigura angajatorul de lucru si stam acasa este obligát sa plateasca angajatii???, Nu suntem nici in concediu fara plata (vezi toată discuția)