avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va salut, am si eu o nedumerire legat de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va salut, am si eu o nedumerire legat de furt/sustragere produse, ...

Va salut, am si eu o nedumerire legat de furt/sustragere produse, in sensul ca un angajat al personalului din paza unui supermarket, cu stirea sefului de magazin sustrage produse alimentare la incheierea programului de lucru fara a le plati. Ce masuri se pot lua in acest caz , cum pot dovedi ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 15:24, 11 Septembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, dacă are acordul sefului supermarketului respectiv nu este nicio infracțiune, consimțământul victimei înlătură caracterul penal al faptei.
Si e normal sa se practice asa ceva ? Adica nu exista sanctiuni ? Multumesc.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este precum un acord între cei doi, atâta timp cât proprietarul bunurilor nu are nicio problemă, nu putem discuta de săvârșirea unei infracțiuni
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fireste ca nu este normal, in functie de situatia de fapt si atributiile pe care le au cei 2, poate sa fie delapidare si complicitate la delapidare. Sesizati conducerea unitatii.

mtstefan a scris:

Si e normal sa se practice asa ceva ? Adica nu exista sanctiuni ? Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocat Popescu Radu Cătălin a scris:

dacă are acordul sefului supermarketului respectiv nu este nicio infracțiune, consimțământul victimei înlătură caracterul penal al faptei.

E vorba de șeful, nu de proprietarul supermarketului...
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2020
Emilika40, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interdictie intrare in hipermarket puiutzubleg puiutzubleg Buna ziua, In urma cu o saptamana, am fost fara sa vreau martora unor evenimente, fiind la cumparaturi cu o prietena. Aceasta a sustras dintr-un hipermarket ... (vezi toată discuția)
Speță complicitate vs coautorat la infracțiunea de furt calificat Ovidiu289 Ovidiu289 Speța sună în felul următor: A îl convinge pe B să îl ajute în săvârșirea unui furt într-un mijloc de transport în comun (autobuz) asupra unui ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale, impacarea partilor si repararea prejudiciului in cazul furtului bortosc bortosc In definitia infractiunii de furt, Codul penal face referire la lipsa consimtamantului victimei, care este o conditie pentru existenta furtului. E evident ca ... (vezi toată discuția)