avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna-ziua! Daca nu s-a depus contestatie in acel ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna-ziua! Daca nu s-a depus contestatie in acel termen de 30 ...

Buna-ziua! Daca nu s-a depus contestatie in acel termen de 30 de zile de la decizia pentru indemnizatie se mai poate face ceva? Mai este vreo cale? Aveam dreptul din ziua nasterii, dar am primit din ziua 43 dupa nastere. La momentul acela am fost convinsa de catre un domn de la juridic ca nu am de ce sa depun si sa mai citesc legile. Cu timpul am inceput sa regret ca nu am depus contestatie si realizez ca mi-a fost facuta o nedreptate. Este vorba de suma de 1700-1800 de lei care mi se cuveneau. Nu este foarte mare, dar pentru un nou nascut.. sunt atatea si atatea necesare. Mi-ar fi prins bine atunci.. Va multumesc mult! Apreciez intodeauna timpul acordat pentru a mi se raspunde!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 10 Septembrie 2020
Cand ati primit decizia de la AJPIS?
Buna ziua,
Ati beneficiat de concediul maternal, pre si postnatal?
Oricum, erati obligata sa stati cel putin 42 de zile in concediul postnatal, de lauzie si cred ca de acolo rezulta ca ati primit indemnizatia incepand cu ziua 43.
Nu era obligata sa stea in concediu postnatal , daca nu indeplinea conditiile de acordare a concediului de maternitate.

Problema a mai fost expus aici
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Eram studenta, in lege scrie ca se da din ziua nasterii in cazul persoanelor care nu au beneficiat de CM, daca dosarul se depune in termen de 60 de zile, si din a 43-a zi persoanelor care au beneficiat de acel CM.

Ionut.ion a scris:

Buna ziua,
Ati beneficiat de concediul maternal, pre si postnatal?
Oricum, erati obligata sa stati cel putin 42 de zile in concediul postnatal, de lauzie si cred ca de acolo rezulta ca ati primit indemnizatia incepand cu ziua 43.

E vorba de luni bune.. am ramas de atunci cu inima stransa ca nu am facut-o. Dar fiind cu un nou nascut mi - a foat greu sa merg direct la dansii asa ca am sunat sa ma asigur ca pot depune contestatie ca sa nu bat drum degeaba. Insa mi s-a "inchis gura" la momentul acela. Acum am dat peste cineva in aceeasi situatie ca mine care a luat din ziua nasterii si va dati seama ca mi-am reamintit si nu mi-a cazut bine..

Cornel Vasile a scris:

Cand ati primit decizia de la AJPIS?

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pentru studente-a 42 zi dupa nastere se primeste Cocainaa Cocainaa Tot am cautat informatii privind indemnizatia pentru cresterea copilului la studente,dar nu am gasit ceva care sa ma lamureasca.Eu am nascut pe 13 octombrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil BEATRICED BEATRICED Bună ziua, Dacă contractul de muncă a încetat pe 1 și pe 6 am născut, indemnizația de creștere a copilului o primesc de când s a născut sau după ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cand se poate depune dosarul pentru indemnizatia crestere copil, la terminarea concediului pre/postnatal sau la 42 de zile ... (vezi toată discuția)