avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o casa parinteasca cu succesiunea facuta dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o casa parinteasca cu succesiunea facuta dupa decesul tatatui ...

Am o casa parinteasca cu succesiunea facuta dupa decesul tatatui intre sotie(mama mea ) si cei doi copii respectiv eu cu sora mea.
Certificat de mostenitor emis cu cote parti.
In urma cu 4 ani mama fara sa imi spuna a facut la notar contract de intretinere cu uzufruct viager pentru sora mea.
Contractul este inscris in cartea funciara.
Mentionez ca sora mea s-a mutata la mama, ea divortand si nemai avand unde sa stea si pensia ei sociala nu ii ajungea de intretinerea personala (mama avand pensie mare).Din mila mamei ca a ramas pe drumuri au facut act la notar de intretinere cu uzufruct viager.
In cazul decesului mamei la succesiune eu raman numai cu partea de la tatal meu?
Am sanse ca la tribunal sa arat ca sora mea nu avea resurse financiare sa o intretina pe mama si din mila mamei ca nu mai are unde sa stea a primit casa.
Cel mai recent răspuns: andreianca , utilizator 15:08, 10 Septembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns despre o mostenire Emilian2000 Emilian2000 Buna ziua.este vorba despre un apartament al parintilor,care dupa decesul tatalui meu s a facut succesiunea ,iar soara mea a renuntat in acel moment la partea ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere ContSters292785 ContSters292785 Buna ziua! Am un contract de intretinere cu mama mea care traieste.In contract se stipuleaza ca eu sa ii asigur cele necesare traiului: mancare , haine ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu ridicarea ultimei pensii. Eu, nepoata am ingrijit-o pe matusa mea, cu contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)