avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcularea indemnizatiei CO-iunie 2020.Buna ziua, Sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcularea indemnizatiei CO-iunie 2020.Buna ziua, Sunt angajata la o agentie de turism. Inca din Ianuarie ...

Buna ziua,

Sunt angajata la o agentie de turism.
Inca din Ianuarie am avut concediul de odihna stabilit si aprobat pentru 04-09 Iunie 2020.
In lunile Aprilie si Mai am fost in somaj tehnic iar incepand cu 01 Iunie 2020 contractul a fost redus printr-un act aditional la 2h/ zi.

Am observat ca zilele de concediu au fost platite la 2h/zi.

Au ajuns la concluzia ca valoarea cea mai favorabila a indemnizaiei pentru zilele de concediu, este cea calculata pentru luna curenta si nu cea a mediei salariilor din ultimele 3 luni, anterioare lunii Iunie, motivand ca:
Media zilnica in perioada lucrata pe 8 ore a fost impartita la 8 ore si inmultita cu 2 ore pentru a putea compara media zilnica I cu cea de-a II, pentru ca contractul pentru care se calculeaza indemnizatia CO este cel cu 2h/zi.

Nu inteleg de ce au impartit media zilnica a ultimelor 3 luni la 2h avand in vedere ca eu am lucrat 8h in perioada de referinta? Este corect asa?


Va multumesc si astept raspunsul dvs,

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:51, 10 Septembrie 2020
Potrivit Codului Muncii, indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
In speta, se iau in calcul veniturile din lunile martie , aprilie , mai.

Indemnizaţie de concediu nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Este corecta calcularea medie a salariilor din ultimele 3 luni deoarece contractul pentru care se calculeaza indemnizatia CO este cel cu 2h/zi?
Da, este corecta calcularea medie a salariilor din ultimele 3 luni.
nu ar trebui sa se calculeze indemnizatia de concediu la 8h cum era contractul din ultimele 3 luni? nu inteleg dece s-a calculat la 2h cum era contractul incepand cu 0 iunie?
Mai sus am postat : se iau in calcul veniturile din lunile martie , aprilie , mai.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu la cim de 4h/zi mlc1 mlc1 Buna ziua, va rog sa imi suneti la un contract de 4 ore pe zi perioada nedeterminata se poate pune un nr minim de 11 zile de concediu pe an? Multumesc. Dar ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează indemnizația ? oanaportar oanaportar Hristos a înviat ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un sfat. Un angajat are 3 zile de concediu neefectuate din 2019 si 5 zile din 2020. Restul ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu de odihna. preda sorina preda sorina Cum calculez indemnizatia pentru concediu de odihna in urmatorul caz: Am un salariat care pleaca in concediu de odihna 4 zile in aprilie. Calculez media ... (vezi toată discuția)