avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am facut o promisiune (antecontract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am facut o promisiune (antecontract de vanzare-cumparare) ...

Buna ziua. Am facut o promisiune (antecontract de vanzare-cumparare) la notar cu bunicul meu pentru 3 terenuri din zona de munte de categoria de folosinta pasune. Contractul a fost facut cu doi asistenti deoarece bunicul nu poate sa scrie lizibil. Scadenta contractului este in 2025.
Doresc sa intreb cum va intra in posesie terenul (si orice alte detalii care ma pot ajuta in proces) in caz ca nu se face contract de vanzare-cumparare pana atunci. Banuiesc ca ma voi adresa in instanta, 2-3 ani este o perioada realizabila pentru a termina judecata si a intra cel mai probabil in posesie?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 22:22, 11 Septembrie 2020
Buna ziua, Daca la expirarea termenului stabilit in antecontract pentru incheierea vanzarii, aceasta nu are loc, persoana indreptatita se poate adresa instantei, daca si-a indeplinit propriiile obligatii contractuale, si sa ceara pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot anula sau schimba un antecontract de vânzare-cumpărare făcut acum multă vreme? prețul convenit nu reflectă realitatea otonel otonel In primul rand vreau sa va urez un an nou fericit cu tot ce va doriti! Vreau sa o ajut pe maica-mea intr-o problema legata de un antecontract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate operat de primarie in rol marianpopaconsult marianpopaconsult Doresc sa ma adresez instantei de judecata pentru urmatoarea situatie pe care voi incerca sa o detaliez cat mai exact. Bunicul meu, care a decedat in anul ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca in instanta o promisiune de vanzare-cumparare de mana? marystanga marystanga In 2011 bunica mea a facut o promisiune de vanzare-cumparare cu o persoana de mana doar intre cei doi fara martori si fara a fi smnat in fata unui ... (vezi toată discuția)