avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am întrat în CCC, mi s-a suspendat CIM ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am întrat în CCC, mi s-a suspendat CIM în ianuarie ...

Bună ziua! Am întrat în CCC, mi s-a suspendat CIM în ianuarie 2019 și în august 2020 m-am întors la același loc de muncă. Pentru anul 2018 am efectuat doar 2 zile de Co. Mi-au rămas neefectuate 19 zile. Acum la întoarcere angajatorul spune ca nu-mi mai pot efectua acele 19 zile, ca s-au prescris. Ce baza legislativa am ca să contest decizia angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:23, 10 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul la concediu de odihna neefectuat nu se pierde si nu se prescrie.

Pentru zilele de CO neefectuate din 2018, angajatorul are obligatia sa le acorde pana la 01.02.2022.
Mulțumesc pentru răspuns. Care este legea specifica? Cu ce sa merg la ei, pe ce baza?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
art.146 alin.2 C.mun. coroborat cu art. 49 alin.6 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la concediu de odihna in perioadele de incapacitate temporara de munca Oana_Pascu Oana_Pascu Bună ziua, Vă deranjez cu o nouă întrebare, care are la bază informațiile pe care le dețin, respectiv faptul că perioadele de incapacitate ... (vezi toată discuția)
Efectuarea co restant dupa intoarcerea din ccc Criatinam Criatinam Nu am efectuat tot CO aferent anului 2015 pentru ca am intrat in concediu maternal, continuat cu concediu crestere copil pana in prezent. Biroul resurse umane ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, în octombrie 2018 , am nascut urgent, înainte de ... MARAVELA CLAUDIA MARAVELA CLAUDIA Buna ziua, în octombrie 2018 , am nascut URGENT, înainte de termen . Nu am avut concediu prenatal ( vineri am lucrat , sâmbătă am nascut) . Pana in ... (vezi toată discuția)