avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare comunitate, Planuiesc sa cumpar un ap. cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare comunitate, Planuiesc sa cumpar un ap. cu banii cash. ...

Salutare comunitate,
Planuiesc sa cumpar un ap. cu banii cash. Bani primiti de la o ruda sub forma de imprumut. Este posibil sa plateasca din contul lui direct, ca sa evit comisioanele bancii?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:43, 19 Ianuarie 2021
Se poate in conditiile art. 1474 Cod Civil. Trebuie sa intrebati un notar sub ce forma agreaza aceasta plata (e posibil sa ceara o procura, un mandat, un contract de imprumut, etc.).
Buna ziua, da, plata se poate face si de catre alte persoana decat cumparatorul.
se poate. Anunțați notarul pentru a ști cum să redacteze actul de vânzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.la cumpărarea unui imobil suma care depășește ... bohumil bohumil Bună ziua.La cumpărarea unui imobil suma care depășește 10000 E trebuie plătit prin bancă.Întrebare:banii trebuie transferați obligatoriu din contul ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil prin procura speciala nsnoro nsnoro Buna ziua/Sarutmana, Ma adresez dvs in speranta ca ma puteti lamuri, raspunzand la o intrebare. Domiciliez in strainatate si detin un imobil in Romania pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren intabulat pe parinti Mariuz222 Mariuz222 Buna, parintii mei detin un teren, acesta este intabulat pe numele mamei, eu doresc sa-l vand, mai am un frate, as dori sa-l vand eu nu parintii, cum ma ... (vezi toată discuția)