avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediul social la vazarea firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediul social la vazarea firmei

Bună ziua! Am o problemă și vă rog să mă ajutați cu un sfat. Cu mulți ani în urmă, soțul meu a înființat o firmă al cărei sediu social a fost la domiciliul nostru, dar activitatea s-a desfășurat în diferite puncte de lucru. În urmă cu 12 ani, soțul meu a murit iar firma a fost preluată de o altă persoană care nu a schimbat sediul social nici până astăzi, deși am insistat de nenumărate ori să se facă schimbarea.
Ce pot să fac in această situație? Menționez că eu nu sunt implicată în niciun fel în această firmă.
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 18:21, 9 Noiembrie 2020
Dacă sediul social este expirat puteți formula o acțiune prin care să-l obligați pe administratorul societății să achimbe sediul social.
Buna ziua,

Va puteti adresa instantei de judecata, pentru a-l constrange pe administratorul societatii, pentru a opera o modificare a sediului social.

Buna ziua, trebuie sa vedeti clauzele cuprinse in contractul care a stat la baza stabilirii sediului social la domiciliul dvs. (inchiriere, comodat, etc). Mai exact, trebuie sa vedeti daca contractul este sau nu expirat si in ce conditii, se poate obtine rezilierea contractului, etc., dupa aceste verificari urmand a se concretiza demersurile pe care le aveti de facut.
Luați un certificat constatator de informare prin care să aflați dacă sediul social este expirat sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social silviuben silviuben buna seara, socrul meu are la el in casa sediul social la o firma si ar dori ca aceasta sa nu mai fie la el acasa actionarii nu vor sa schimbe acest ... (vezi toată discuția)
Vreau sa expire contractul comodat, cum procedez? stevieosaurus stevieosaurus La infiintarea firmei am legat un contract de comodat pe perioada \"nedeterminata\" (nelimitata). Intre timp firma a devenit inactiva, iar pentru a o ... (vezi toată discuția)
Radiere sediu firma pentru fostul proprietar claudia violeta claudia violeta Am cumparat o garsoniera de la o societate comerciala, dar administratorul firmei nu-si schimba sediul social de la domiciliul meu. Daca doresc sa inchiriez ... (vezi toată discuția)