avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate fi aleasa o firma ca Presedinte de asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate fi aleasa o firma ca Presedinte de asociatie de proprietari? ...

Poate fi aleasa o firma ca Presedinte de asociatie de proprietari?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:59, 14 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018 mentioneaza dreptul de alegere in Conducerea asociatiei doar dintre proprietarii asociatiei. E drept ca su firma este proprietara a unui imobil, dar firma intotdeauna isi va trimite un reprezentat si nu va veni personal ca delegat actionarul principal/majoritar. Deci in acest caz,eu interpretez faptul ca firma nu poate fi reprezentata in Conducerea asociatei decat de patron si nu o alta persoana desemnata de aceasta, pentru a fi in concordanta cu legea.
Nu are importanta cine vine, va fi o persoana delegata prin decizie interna in acea firma. Sa zicem ca actionarul majoritar e un fond de investitii. Vreti sa vina fondul de investitii la sedinte :) Sau nu eun actionar majoritar. E doar bucataria interna a firmei pe cine desemneaza in relatia cu asociatia, nu va priveste. Poate sa vin un CEO, un presedinte consiliu de administratie, sau o persoana cu atributii expres in aceasta privinta. Nu rezulta din nici o lege ca trebuie sa vina patronul.
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
latka, utilizator
Nu stiu daca firma poate delega chiar mereu pe oricine doreste...
Presedintele este reprezentatul asociatiei in relatia cu tertii ( banca, firme ce asigura utilitatile, primarie...) si nu poti trimite mereu alta persoana...
Plus ca, din cate cunosc, la banca ai nevoie de un specimen de semnatura pentru cont...
Pentru banca firma poate imputenici o singura persoana. Pentru relatia cu tertii, reprezentantul este persoana juridica, compania X, care are cod unic de identificare, stampila, consiliu de administratie, actionari etc. Stiu ca toata lumea este obisnuita cu persoana fizica, insa nu e nici o problema cu persoana juridica. Reprezentantul delegat al unei asemenea persoane juridice se identifica la rindul sau printr-o imputernicire oficiala. Credeti ca e ceva in neregula ?
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e in neregula. Primaria spune ca daca nu esti proprietar, nu ai dreptul de a fi ales in conducerea asociatiei, chiar daca esti un membru al proprietarului. Dar daca pentru persoana fizica nu e admis, conform legii ca se desemneaza doar dintre proprietari, atunci nici firma nu e normal sa fie reprezentata de o alta persoana decat de proprietarul firmei, caci nici reprezentantul nu e proprietarul firmei. Nu e logic ce spun?
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2020
mateiluc, utilizator

Alte discuții în legătură

Administratorul legal al unei persoane juridice , persoana juridică ... Dragutu Dragutu Administratorul legal al unei persoane juridice , persoana juridică ce are in proprietate pe firma bine-nțeles câteva apartamente intr un bloc , poate fi ... (vezi toată discuția)
Care sunt persoanele care pot fi alese in conducerea asociatiei ? mateiluc mateiluc Care sunt persoanele care pot fi alese in Conducerea Asociatiei de Proprietari? In legea 196/2018 se mentioneaza dreptul de a fi ales in Comitetul Executiv ... (vezi toată discuția)
Drept de a candida la o functie de conducere din cadrul asociatiei ... arkuser arkuser Drept de a candida la o functie de conducere din cadrul Asociatiei de Proprietari Legea 196/2018 stipuleaza la art. 27 faptul ca toţi proprietarii membri ... (vezi toată discuția)