Buna ziua!
As dori sa stiu cand ne putem pensiona, eu si sotia, dat fiind ca avem urmatoarele stagii:
Eu am 34 ani de munca efectiv, din care 5 ani si trei luni de grupa I cu 100% si 9 ani si 5 luni de grupa a II a cu 100%, la care se adauga:
1 ani si 7 luni stagiu militar.
1 ani si 4 luni somaj.
Sotia mea, nascuta la 09.07.1967, are urmatorul stagiu:
30 ani de munca efectiv din care 17 ani si 7 luni de grupa I cu 100% si 1 ani conform legii 76/2002/44l.
Am locuit mai mult de 30 de ani in localitatea Galati, acesta de luat in calcul daca se va promulga legea.
Daca ne vom pensiona, vom avea drept, in acest caz, de a presta in continuare activitati in baza unui contract de munca, cu norma intreaqa sau partial?
Multumim!
Barbat:
Limita de varsta la 59 ani si 6 luni.
Femeie:
Limita de varsta la 54 ani si 6 luni.
De lamurit:
Daca din 09/07/1967 si pana la 31/03/2001 a avut timpul necesar relizarii unui stagiu de 17 ani si 7 luni in grupa I.
Buna ziua!
Revin cu intrebarea:
As dori sa stiu cand ne putem pensiona, eu si sotia, dat fiind ca avem urmatoarele stagii:
Eu am 34 ani de munca efectiv, din care 5 ani si trei luni de grupa I cu 100% si 9 ani si 5 luni de grupa a II a cu 100%, la care se adauga:
1 ani si 7 luni stagiu militar.
1 ani si 4 luni somaj.
Sotia mea, nascuta la 09.07.1967, are urmatorul stagiu:
30 ani de munca efectiv din care 17 ani si 7 luni de grupa I respectiv conditii speciale, cu 100% si 1 ani conform legii 76/2002/44l.
Am locuit mai mult de 30 de ani in localitatea Galati, acesta ca urmare a intrarii in vigoare a Legii pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, in ce mod ne avantajeaza aceasta lege?
Cand ne putem pensiona si daca ne vom pensiona tinand cont de cele de mai sus, inclusiv noua lege, in ce conditii vom avea drept, de a presta in continuare activitati in baza unui contract de munca, cu norma intreaga sau partial, sau sub o alta forma gen activitati independente?
Multumim!
Pensionare
catalintraian
Buna ziua!
As dori sa stiu cand ne putem pensiona anticipat eu si sotia, dat fiind ca avem urmatoarele stagii:
Eu am 32 ani de munca efectiv, din care 5 ani ... (vezi toată discuția)