avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obligativitate viza flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obligativitate viza flotant

Buna ziua.
Am citit legea privind viza de flotant dar nu sunt edificat cum se aplica in cazul meu.
Pe scurt:Am doua case,una in Bucuresti si una in provincie.
Memtionez ca ambele sunt in acte pe numele meu.Acum vreo doi ani am venit in provincie in vacantasi datorita/cauza unor circumstante am luat decizia ca eu si mama mea sa stam mai mult pe aici si am ajuns odata cu pandemia sa mai mergem in Bucuresti doar pt consultatii medicale .
Intrebarea mea ar fi daca sunt obligat sa imi fac viza de flotant in conditiile in care am act pe ambele case.
Mentionez ca am inteles ca ar trebui facuta pt ca sa beneficiez de anumite drepturi DAR in cazul in care nu as dori explicit aceste drepturi,exista obligatia vizei de flotant in situatia data?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2020
Alex.Nick, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:31, 16 Septembrie 2020
Nu stiu la ce drepturi va referiti, aveti obligatia ca daca locuiti consecutiv minim 15 zile intr-un loc, ca e casa dvs sau nu, sa va faceti viza de flotant.. asta dpdv al evidentei populatiei, sau ca sa stie careva care va cauta, unde va gaseste.
amenda daca nu faceti acest lucru e intre 40-80 de lei.
va dati seama ca f putini in tarisoara noastra procedeaza cum ar fi corect si sunt extrem de putini cei care aplica pt viza de flotant, care e temporara, pe maxim un an..apoi trebuie reinnoita daca se doreste.
daca va puneti viza, puteti sa participati la vot acolo, in provincie, asta ar fi un drept..

Ultima modificare: Marți, 15 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

Da fix la votare ma refeream si strict asta nu ma intereseaza. Chestia cu evidenta populatiei o inteleg dar restul cu gasitul unei persoane zau ca nu o mai inteleg atata vreme cat persoana poate fi cautata in primul rand la propietatile pe nume propiu,ma gandesc si atata vreme cat persoana in cauza nu e vreun interlop care se ascunde...sper ca intelegeti ce zic.Mi se pare foarte interesant ca statul are nevoie sa ii spun eu pe unde stau desi propietatiile sunt pe numele meu,nu incalc legea si platesc taxele si impozitele in ambele locuri.
Ma rog,asta e legea si o sa incerc sa ma incadrez si in cadrul acesteia
Multumesc pentru lamuriri.

gi-jane2 a scris:

Nu stiu la ce drepturi va referiti, aveti obligatia ca daca locuiti consecutiv minim 15 zile intr-un loc, ca e casa dvs sau nu, sa va faceti viza de flotant.. asta dpdv al evidentei populatiei, sau ca sa stie careva care va cauta, unde va gaseste.
amenda daca nu faceti acest lucru e intre 40-80 de lei.
va dati seama ca f putini in tarisoara noastra procedeaza cum ar fi corect si sunt extrem de putini cei care aplica pt viza de flotant, care e temporara, pe maxim un an..apoi trebuie reinnoita daca se doreste.
daca va puneti viza, puteti sa participati la vot acolo, in provincie, asta ar fi un drept..

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ma scuzati, nu va cauta nimeni dupa proprietati, ci dupa adresa la care va gaseste, ca sa va citeze cineva sa zicem la vreun proces, se face adresa la evidenta populatiei, nu la cea a proprietatilor :), daca caut persoana, nu ce aveti in proprietate.
ca ex.. am adresa din buletin la x adresa, ma da unul in judecata la adresa din buletin la care nu mai stau de ani de zile, e fix problema mea ca am ratat , daca nu m-a citat cu rea redinta in alta parte.. sau ma cauta careva ca mi-a picat vreo mostenire :)
intelegeti ca vorbim asa.. de dragul discutiei, nu ca ar fi o problema ca nu va faceti dvs viza de flotant ca stati si la casa din provincie.., incerca, doar sa explic rostul acestei chestiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de reședință la a doua proprietate Mihaipepe Mihaipepe Vreau sa imi fac viza de flotant la o a doua propietate Am domiciliul in provincie si am o propietate in bucuresti. Locuiesc o perioda de timp in bucuresti ... (vezi toată discuția)
Viza flotant euaceeasi euaceeasi Buna ziua.......Am nevoie sa ma lamuriti referitor la viza de flotant......eu am buletin de Bucuresti si locuiesc in provincie, in casa parinteasca impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu GEORGIANA ZAMTA GEORGIANA ZAMTA Buna ziua m-am cununat cu sotul meu si acum am ramas fara buletin. Stăm în casă soacrei mele ea fiind proprietara si nu vrea sa ma ia in spatiu pt a mi se ... (vezi toată discuția)