avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua, Am fost cercetat in cadrul unui proces ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua, Am fost cercetat in cadrul unui proces penal pentru ...

Buna ziua,

Am fost cercetat in cadrul unui proces penal pentru vatamare din culpa (accident auto). Dupa stabilirea hotararii, persoana vatamata a inaintat un apel partial - doar pe partea civila (nu era multumit de suma pe care urma sa o primeasca de la asigurari). Ieri a fost primul termen de apel, dar nici persoana vatamata nici avocatul dansului nu s-au prezetat - din intelegerea mea sunt sanse mari sa fie respins apelul. Avand in vedere faptul ca eu am avut de platit un onorariu avocatului, iar persoana vatamata nu a avut bunavointa sa isi sustina cauza, in cazul in care se respinge apelul eu pot sa solicit/obtin onorariul platit? M-ar ajuta si pasaj dintr-o lege.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:23, 15 Septembrie 2020
Da, solicitați plata onorariului și depuneți dovada achitării onorariului.
Doar dacă ați formulat expres această cerere prin intâmpinarea la apel. Altfel, puteți solicita pe cale separată onorariul achitat, în baza facturii și dovada plății (chitanță sau OP).

adrianr00 a scris:

Buna ziua,

Am fost cercetat in cadrul unui proces penal pentru vatamare din culpa (accident auto). Dupa stabilirea hotararii, persoana vatamata a inaintat un apel partial - doar pe partea civila (nu era multumit de suma pe care urma sa o primeasca de la asigurari). Ieri a fost primul termen de apel, dar nici persoana vatamata nici avocatul dansului nu s-au prezetat - din intelegerea mea sunt sanse mari sa fie respins apelul. Avand in vedere faptul ca eu am avut de platit un onorariu avocatului, iar persoana vatamata nu a avut bunavointa sa isi sustina cauza, in cazul in care se respinge apelul eu pot sa solicit/obtin onorariul platit? M-ar ajuta si pasaj dintr-o lege.

Multumesc

Daca depuneati chitanta de la avocat obtineati banii.
Daca nu ati depus chitanta va trebui deschis proces separat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare cheltuieli de judecata ,pe cale separata ili1 ili1 Buna ziua, In anul 2013 am fost data in judecata ,m-i s-a cerut o suma de bani.O prietena m-i a recomandat un avocat ,din Cluj-Napoca .M-i s-a parut un om de ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat janinasalvastru janinasalvastru Am avut un proces civil - anulare act prin care m i s a admis actiunea dar la cheltuieli instanta a motivat ca nu au fost solicitate.aceste cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata rbyrbt rbyrbt Buna ziua, Am si eu o nelamurire - am castigat un proces,hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si irevocabila,si nu am avut la mine factura avocatului ... (vezi toată discuția)