avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Doresc sa expun urmatoarea situatie . Ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Doresc sa expun urmatoarea situatie . Ca urmere a ...

Buna seara. Doresc sa expun urmatoarea situatie . Ca urmere a decesului sotului sotia doreste sa vanda masina , nu au avut copii , nu s-a facut sucesiune ,msina este pe numele decedatului. Poate sa plateasca asigurarea , rogvigneta si celelalte taxe , poate circula cu masina? Cu stima.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 04:24, 17 Septembrie 2020
Da, poate sa plateasca taxele, dar le va plăti pentru o persoană decedata.
La fel si cu circulatul. O poate face, dar daca va fi oprită de poliție, nu va avea niciun act justificativ pentru masina.
Nu mai vorbesc despre eventualele complicatii in caz de accident.
Da, poate circula cu mașina, masina aia e bun comun chiar daca e pe numele decedatului., nu are nevoie de justificări sa mearga cu ea. Taxele se plătesc pe numele decedatului ca nu are cum altfel.
Ca sa o vanda insa, trebuie sa ajunga masina pe numele ei, pt asta rezolva cu succesiunea la notar.
Alti moștenitori sunt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatie cu masina tatalui decedat. Robert_Avramescu Robert_Avramescu Masina este inscrisa pe numele tatalui meu care a decedat. In acte el este proprietar. Eu sunt unicul fiu. Mama traieste. Pot circula legal cu masina? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Dreptul de unic mostenitor roxyy80 roxyy80 Buna ziua!Mama mea este singura la parinti,parintii ei decedati din 2004 dupa care are certificat de unci mostenitor,si bunica ei decedata in 2008.Atat casa ... (vezi toată discuția)
proprietar decedat, vanzare autoturism muresan_maria muresan_maria as dori sa ma lamuriti cu urmatoarea problema: tatal meu a decedat de curand, a avut o masina inmatriculata pe numele lui, acuma in continuare ce trebuie ... (vezi toată discuția)