avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu a decedat in anul acesta, 2020. Succesiunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu a decedat in anul acesta, 2020. Succesiunea se dezbate ...

Tatal meu a decedat in anul acesta, 2020.
Succesiunea se dezbate pentru un apartament, o masina si doua locuri de veci.

Intrebare:
▪Va rog sa ma lamuriti daca eu, ca fiica, pot mosteni si cota-parte din mostenirea primita de catre tatal meu (o casa primita ca mostenire de la tatal lui, mai precis -bunicul meu) pe care el a vandut-o cu 18000 €, acum 11 luni (precizez ca detin aceste acte)?

▪Eu pot mosteni si cota-parte din banii depusi la CAR (stiu ca nu tineau bani in banca si ca o parte din ei i-a depus la CAR)
nu stiu in ce suma pentru ca mama vitrega -a doua sotie a tatalui meu nu coopereaza... nu m-a acceptat niciodata)
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 20:50, 18 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Masa succesorala se compune la active din toate bunurile existente in patrimoniul defunctului la data decesului. Astfel daca cei 18000 euro nu au fost cheltuiti pana la deces, intra in masa succesorala, la fel si economiile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)
Rugaminte TudorDaniel TudorDaniel Buna ziua, Sunt Tudor si as dori sa fiu indrumat pentru a solutiona un litigiu. Parintii mei au decedat si am inceput procedura de dezbatere a succesiunii, ... (vezi toată discuția)