avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Geamuri deschise in permanenta pe scara. Exista vreo ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Geamuri deschise in permanenta pe scara. Exista vreo reglementare ...

Geamuri deschise in permanenta pe scara.
Exista vreo reglementare sau vreo metoda legala prin care sa determin un vecin sa nu mai deschida geamurile de la scara?
Am un vecin pensionar care zilnic, din ora in ora (nu exagerez), iese si deschide toate geamurile de la scara blocului de la parter pana la etajul 4.
Daca toamna si primavara ar fi doar problemele de praf si insecte care intra in scara, problema mai mare apare vara si iarna cand practic temperatura pe scara este identica cu cea de afara asta ducand la cheltuieli suplimentare cu incalzirea sau racirea apartamentelor de pe scara.
Am discutat cu el si l-am rugat sa le deschida o data sau de doua ori pe zi dar nu-l intereseaza. El vrea sa aeriseasca...24/24
Cel mai recent răspuns: TudorElenaMihaela9382 , utilizator 17:13, 15 Februarie 2024
Da, 196 /2018 este ultima.

Poate o discutie cu omul sa ajute?Puteti sa explicati ca daca bate crivatul pe casa scarii este mai frig si la el in apartament? Ca plateste mai multi bani pentru incalzirea apartamentului ?Incercati o discutie fara sa il certati ,poate in final va intelege.
O posibila solutie: daca ferestrele sunt de termopan inchideti-le iarna si cu ele inchise demontati manerele .Nu vor mai putea fi deschise decat daca vine el cu manerul lui.Incercati poate merge asa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


mitabiciclista a scris:

O posibila solutie: daca ferestrele sunt de termopan inchideti-le iarna si cu ele inchise demontati manerele .Nu vor mai putea fi deschise decat daca vine el cu manerul lui.Incercati poate merge asa.

Nu as vrea sa ajung in extrema asta. Sunt rezonabil și-l înțeleg si pe dânsul ca poate e mai sensibil si vrea sa aerisească doar ca a devenit o obsesie sa tina geamurile deschise in permanență.
Voi incerca cu administratorul să-i comunice ca nu e ok poate înțelege...
poi si ce putem face in asemenea situatii?si la mine este la fel...am un vecin obsedat sa imi deschida geamul de pe scara care bate direct in directia usii apartamentului meu si intra frig iarna pe langa usa si mai trebuie sa si incalzesc mereu apartamentul.Eu daca il inchid el iese in urma mea si il deschide si mai si înjură ca sunt handicapată mintal ca il inchid.Nu suntem obligati sa suportam frigul din scara si pierd tot confortul termic din apartament pe timpul iernii,eu si copilul meu induram frigul pentru el si concubina lui care e la fel de obsedata de a tine gunoiul pe scară..TREBUIE SA EXISTE CEVA PENTRU ASTFEL DE OAMENI...As vrea sa il dau in judecată pentru tulburarea liniștii publice mai ales pe timpul nopții (nu stiu ca exista lege de respecatrea linistii intre 22 si 8 dimineața,dar mai degraba nu vor sa respecte)cand ne termina psihic cu galagia
trantind usi,geamul de la bucătărie care il deschide si il inchide de parcă ar pleca cu el, distrugeri si vandalism(bicicleta luata la picioare si calcata in picioare,ghiveci cu pamant de flori aruncat in usa apartamentului si tot pamantul la ușă),jigniri si treaba asta cu geamul scării pe timpul iernii...Pe intelesul tuturor el vrea sa faca legea in bloc cu cei care nu il ascultă făcând si zicând ca el,sa fim la mâna lui,sa ne faca sa vindem cum a mai facut si cu altii mai inainte...Rog îndrumare cum sa facem?
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2024
TudorElenaMihaela9382, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un spatiu comercial amenajat la parterul blocului de locuit ANAMARIA1996 ANAMARIA1996 Buna ziua in urma cu patru ani mi-am dat acordul ca vecinul de la parter sa transforme apartamentul intr-un spatiu comercial .Iar acum din cauza ca se tine usa ... (vezi toată discuția)
Debransare de la sistemul incalzire centralizata dianartms dianartms Buna, Sunt din Ploesti si vreau sa ma debransez de la sistemul centralizat de incalzire pentru ca pur si simplu nu este eficient, este frig in casa iarna. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si ... Silvia Dora Silvia Dora Am cumparat un apartament in septembrie , am renovat baia si bucataria, am schimbat tot , gresie, faiantă etc. Ne am mutat in decembrie. Apartamentul are ... (vezi toată discuția)