avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus sa renunt ...

buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus sa renunt la pensia alimentara si se evacueaza singur doar ca a zis sa mergem prin notar ca sa dovedeasca ca eu am fost de acord. care sunt demersurile si cat m ar costa in total? multumesc mult, oameni frumosi.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:02, 22 Septembrie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
dacă prin pensie alimentară înțelegeți pensia de întreținere a copilului, nu puteți renunța la ea, în primul rând pentru că este un drept al copilului, nu al Dvs., și apoi pentru că este expres interzis prin lege.

Art. 515 Cod Civil - Inadmisibilitatea renunţării la întreţinere
Nimeni nu poate renunţa pentru viitor la dreptul său la întreţinere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus sa renunt ... roxenp123 roxenp123 buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus sa renunt la pensia alimentara si se evacueaza singur din casa amandurora, fara a mai face partajul. noi ... (vezi toată discuția)
Riscul acordarii pensiei alimentare la mica intelegere rxnnan rxnnan Buna seara. As vrea sa ma ajutati ca un raspuns in urmatorul caz: sotul meu are din prima casatorie un copil adoptat (cu care a locuit doar 10 luni, pt ca ... (vezi toată discuția)
Mama romanca si tatal italian mihaelacorina79 mihaelacorina79 Buna ziua! sunt mama unei fetite nascute in italia, tatal fiind italian. Copilul este recunoscut de tata, dar eu nu am fost casatyorita cu el. Fetita a avut ... (vezi toată discuția)