avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren proprietate personala, clădire a statului.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren proprietate personala, clădire a statului.

Bună ziua. Caut sa cumpăr un teren prin executare silita... Am găsit unul care a aparținut unei firme și care are o clădire pe el. Asta este menționat și în anunțul. De licitație, și în discuțiile telefonice cu lichidatorul. Problema este următoarea... Ei vând terenul dar clădirea aparține statului roman (am înțeles ca nu este ceva foarte eow, un fel de camera pentru paznici). Urmează sa ma duc sa vad terenul și dacă mai exista fizic construcția ( nu știe nimeni acest aspect) dar problema mea este... Ce fac cu clădirea? Ma judec cu statul? Îmi plătește chirie? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 14:46, 24 Septembrie 2020
Bună ziua. Am făcut rost de ceva informații și niște acte.. Cadastru și intabulare a terenului. Din câte am înțeles au aparținut fostului "Petrom" și când s-au divizat s-au făcut niște intabulări eronate... Nu știu exact unde va pot arata aceste acte dacă sunteți de acord. Mulțumesc din suflet.

Cristina Filimon a scris:

Până nu văd actul nu mă pot pronunța. Și posibil să fie necesare și alte documente.

Obțineți și documentele care au stat la baza înscrierii/notărilor (trebuie să fie în arhivă la cartea funciară - aveți dreptul de a consulta dosarul și de a face copii).
Și de unde pot obține aceste documente? Cui sa ma adresez? Mulțumesc anticipat.

Cristina Filimon a scris:

Obțineți și documentele care au stat la baza înscrierii/notărilor (trebuie să fie în arhivă la cartea funciară - aveți dreptul de a consulta dosarul și de a face copii).

V-am spus - la cartea funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie cu probleme belacsaba belacsaba Buna ziua Am un bar care l-am inchiriat de la a Cooperatica Consum com care apartine Federal Copului.Cladirea are a suprafata de 300 mp. si e construit de ... (vezi toată discuția)
Superficia ( dreptul de superficie) mondanicolaetoma mondanicolaetoma Cand superficia sau dreptul de superficie poate devenii propietate sau sa ai drept de propietate ? In situatia de fata, este vorba de un teren apartinand ... (vezi toată discuția)