Sunt despartita de fostul sot si avem in comun o proprietate , in speta un teren intravilan , de care din punct de vedere legal eu nu m-am ocupat pana acum , nefiind in tara . Aflu acum ca el intre timp , fara consensul meu a inchiriat aceasta propietate (pe acel teren se afla si un mic imobil construit impreuna) , beneficiind in tot acest timp ( 10 ani ) de sume de bani de care eu nu am avut stiinta . Am incercat sa sting acest litigiu intr-un mod amiabil , dar nu am reusit sa ajung la nici un consens. Sunt constransa in aceasta situatie sa rezolv totul cu ajutorul legii . Rugamintea mea pentru voi este sa-mi spuneti care sunt pasii procedurali si eventual schema legala in aceasta situatie . Cu respect astept raspuns !
Pentru a primi un raspuns concret va rugam sa ne indicati daca intre dvs.si" fostul sot" exista doar o despartire in fapt sau sunteti despartiti ca urmare a unei hotarari definitive de divort.
De asemeni va rugam sa ne comunicati modalitatea de dobandire a terenului,daca acesta a fost dobandit inainte de casatorie de catre fostul sot sau a fost dobandit (in ce modalitate )in timpul casatoriei
O actiune de partaj este solutia! Cu pretentiile pe care le veti enumera in actiune. Nu conteaza daca v-ati ocupat sau nu de acel teren, este un bun comun atata vreme cat acesta a fost dobandit in timpul casatoriei. Faptul ca fostul sot a castigat de pe urma inchirierii terenului va confera dreptul de a cere jumatate din ce a castigat de pe urma inchirierii.
Formulati actiune de partaj impotriva fostului dvs.sot.In functie de contributia dvs.la achzitionarea si intretinerea terenului,astfel cum o veti dovedi prin in probatoriile pe care le veti administra(acte,interogatoriu,martori,expertize),urmeza ca instanta sa admita actiunea si sa stabileasca modalitatile de partajare.
Divort
72NYK
Buna,
La terminarea unui divort, teoretic, fostii soti se despart. Fiecare se duce la locul unde s-a facut ancheta sociala? Ce faci in cazul in care unul nu ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar
cezzyy_07
Va salut cu respect!
Am o problema cu un partaj voluntar care nu a fost facut dupa divort. Motivul partajului este acela ca apartamentul care a fost ... (vezi toată discuția)