avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz in timpul CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz in timpul CO

Buna ziua,
sotul meu este programat sa intre in CO cu data de 7 august iar in 4 august doreste sa-si anunte demisia, urmand sa intre in preaviz cu data de 7 august. Poate sa efectuezez CO in perioada de preaviz, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa mearga la servici? Mai are dreptul la 10 zile concediu paternal (pe care firma i-a promis ca i le plateste, dar nu e sigur), poate sa le solicite in timpul preavizului? ce se intampla in acest caz (se asimileaza preavizului sau acesta se suspenda)? Ne-ar interesa ce solutii ar mai fi pentru a pleca fara preaviz ( acordul partilor este exclus - firma nu vrea sa semneze)!

va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Miruna SRU , utilizator 10:25, 24 Iulie 2006
Nu, nu poate face asta, angajatorul are nevoie de perioada de preaviz pentru a gasi un inlocuitor pt. sotul tau. Ce vreti voi ar cam semana cu "lasatul cu fundu' in balta". Are de ales intre: 1. sa-si ia cele dou concedii (daca nu au trecut 6 luni de la nasterea copilului pentru cel de paternitate sau alte termene prevzute in CCunitate) si apoi sa-si depuna demisia si sa stea cele 15 zile de preaviz, sau 2. sa isi depuna demisia si sa stea preavizul iar la lichidare sa-si primeasca banii pe concediu neefectuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de paternitate poate fi considerat perioada de preaviz? laurentiulupu laurentiulupu Buna ziua, doresc sa-mi depun demisia la actualul angajator incepand cu 1 August, respectand termenul de preaviz de 20 de zile. In prezent sunt in concediu ... (vezi toată discuția)
Co in preaviz lungeanuadina lungeanuadina Bun ziua, Daca angajatul mai are zile de concediu neefectuate si si-a dat demisia. Isi efectueza zilele de concediu in timpul celor 20 de zile de preaviz? ... (vezi toată discuția)
Zile de concediu neefectuate in caz de demisie daca se depune ... alionte alionte Zile de concediu neefectuate in caz de demisie Daca se depune cererea de demisie si exista din anii anteriori zile de concediu neefectuate , nu se poate ... (vezi toată discuția)