avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contestatie lista de plata - ajutor in formularea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contestatie lista de plata - ajutor in formularea acesteia

Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati in formularea unei contestatii a listei de cheltuieli comune. Problema mea este urmatoarea: d-na administrator cu toate ca am vorbit personal cu dumneaei si am solicitat sa calculeze/imparta factura de la Radet (caldura) si pentru apartamentele prin care trec tevile verticale ...a afisat lista de plata cu sume la caldura doar pt. apartamentul meu si ap.de la parterul blocului care mai este racordat la incalzirea centrala doar cu bucataria pe o suprafata de 9 mp. Scuze daca, poate nu am dat informatii foarte clare, dar sunt foarte obosita si efectiv nu mai stiu cum sa ma exprim. Va cer tuturor celor care puteti sa ma ajuti sa o faceti cat mai curand, deoarece maine va veni d-na admin la incasari si doresc sa-i inmanez aceasta contestatie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ELA FILIP , utilizator 12:13, 22 Decembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Preluati acest model si adaptati-l la situatia dv:

Doamnă/Domnule Presedinte,

Subsemnatul/a……………………………………………………………… proprietar/chiriaş al apartamentului/spaţiului nr. …………………………………………………………………………… din cadrul Asociaţiei de Proprietari A. Panu 21-23 Iasi contest prin prezenta cuantumul cotei de contribuţie la cheltuielile Asociaţiei de Proprietari afişată pe lista de plată a lunii ……………………….. anul ………….
Va rog să mi se precizeze în scris ce reprezintă suma de ………………………….. lei …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….. afisata în listă precum şi baza legală de calcul a acestei sume (prevederea legală / prevederea statutară / hotărârea Adunării Generale / hotararea comitetului).

Vă precizez că termenul legal de răspuns este de 7 zile de la data prezentei contestaţii.
Revin personal pentru a primi raspunsul scris .
Sau
Suport cheltuielile pentru expedierea prin posta cu confirmare de raspuns la adresa …………………………………………………………………………………………………………………. ……………………………………………………………………………………………………………………………….

Vă mulţumesc.

Data: ………………………..

Semnatura,
Va multumesc pentru modelul postat. Pentru ca nu am fost prea explicita reiau explicarea problei mele...am facut-o acum ceva timp in subiectul De ce sa platesc caldura ...dar care acum este inchis:
Doresc sa ma ajutati cu un sfat, parere! Iata situatia mea: locuiesc la et.2 intr-un ap.de 4 camere, suprafata totala incalzita de 60mp. Pe scara sunt 10 ap care formam AP. Un singur ap. (in afara ap. meu) de la parter mai beneficiaza de incalzire in sistem centralizat si doar pe suprafata bucatariei (9mp), restul ap. fiind debransate si avand CT. Mentionez ca din cate stiu eu, tevile vecinilor cu CT nu sunt izolate, ei beneficiind de caldura degajata...si inca ceva, caloriferele de pe casa scarii au fost debransate dar cele din uscatorie, care este situata la et.4, nu! Este corect ca eu sa platesc intreaga suma de pe factura emisa de Calor? Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat! Asta scrisesem in mesajul din octombrie cand incercam sa ma lamuresc cum sta treaba cu plata caldurii pe partile comune>Am primit pe acest forum mai multe explicatii si trimiteri la legi si in urma studierii acestora am discutat cu d-na administrator si am rugat-o sa socoteasca conform legilor in vigoare si sa imparta factura de caldura dupa cum spune legea. Mentionez ca in adunarea generala nu s-a discutat si nici nu s-a votat nimic referitor la acest aspect! Acum cand a fost afisata lista de plata pe luna noiembrie am costatat urmatoarele: total factura=475,3 pe care i-a impartit astfel: ap meu 60mp +1mp uscatorie=367ron; ap nr 1= 9mp+ 1mp din ucatorie =60,2ron; restul de 8 ap. cate 6.02ron reprezentand cate 1mp din uscatorie, asta in conditiile in care uscatoria are 13-14mp. Vecinilor prin a caror ap. trec cate 4 coloane de tevi tur -retur si baia mare este incalzita exclusiv din aceste tevi, NIMIC! Cum vi se pare? Corect? Sa tac si sa platesc in continuare...? Pt asta doresc sa contest lista de plata! Procedez corect? Multumesc tuturor celor care ma vor sfatui in continuare. Sarbatori fericite si linistite tuturor!
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
ELA FILIP, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce acei care au centrale termice nu platesc o cota parte de caldura ? cartaya cartaya acest subiect este foarte ambigu si este foarte interpretabil in fel si chip deoarece exista asociatii de proprietari , la care si proprietari care au centrale ... (vezi toată discuția)
Plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament codreanud codreanud cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un ... (vezi toată discuția)
Tevile de caldura de la subsol e_creanga e_creanga Suntem 12 apartamente cu centrale termice pe gaz si 4 apartamente cu incalzire de la CET.Nu exista repartitoare de caldura dar avem la subsol ... (vezi toată discuția)