Va cer un sfat in urmatoarea chestiune. Locuiesc in apartamentul bunicii mele, care a decedat in mai, anul acesta. Ea demarase procedurile pentru a-mi lasa mie apartamentul dar nu a apucat sa le finalizeze. Mostenitorul de drept e mama mea, care e de acord sa-mi cedeze apartamentul. Buletinul meu expira in mai putin de o luna, ceea ce creeaza o situatie ciudata. E posibil sa facem procedurile pina expira buletinul (am inteles ca daca expira in mai putin de o luna pot fi probleme)? Sau ma va lua mama mea in spatiu (pe adresa bunicii) ca sa-mi pot reiinnoi buletinul, dupa care vom continua cu cedarea?
Apoi, in ce consta exact procedura de cedare a apartamentului? Bunica mea a refuzat sa-mi explice detaliile, mi-a spus ca se ocupa ea si nu am avut niciodata de-a face cu asa o situatie.
Buma seara,
Daca doamna (mama dumneavoastra) nu mai are frati atunci va merge la notar, va accepta succesiunea si o va dezbate ulterior donandu-vi-l
Alte posibilitati nu sunt!
C.I va puteti face provizoriu pana cand se dezbate succesiunea
daca renunta la mostenire, il mosteniti dvs. important e sa ziceti exact la notar ce vreti.
CI va veti face provizoriu, pt ca nu se termina formaliatile intr-o luna.