avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare spre mine a unui apartament mostenit dar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare spre mine a unui apartament mostenit dar buletinul imi expira in mai putin de o luna

Buna ziua

Va cer un sfat in urmatoarea chestiune. Locuiesc in apartamentul bunicii mele, care a decedat in mai, anul acesta. Ea demarase procedurile pentru a-mi lasa mie apartamentul dar nu a apucat sa le finalizeze. Mostenitorul de drept e mama mea, care e de acord sa-mi cedeze apartamentul. Buletinul meu expira in mai putin de o luna, ceea ce creeaza o situatie ciudata. E posibil sa facem procedurile pina expira buletinul (am inteles ca daca expira in mai putin de o luna pot fi probleme)? Sau ma va lua mama mea in spatiu (pe adresa bunicii) ca sa-mi pot reiinnoi buletinul, dupa care vom continua cu cedarea?

Apoi, in ce consta exact procedura de cedare a apartamentului? Bunica mea a refuzat sa-mi explice detaliile, mi-a spus ca se ocupa ea si nu am avut niciodata de-a face cu asa o situatie.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:46, 25 Septembrie 2020
Buma seara,
Daca doamna (mama dumneavoastra) nu mai are frati atunci va merge la notar, va accepta succesiunea si o va dezbate ulterior donandu-vi-l
Alte posibilitati nu sunt!
C.I va puteti face provizoriu pana cand se dezbate succesiunea
daca renunta la mostenire, il mosteniti dvs. important e sa ziceti exact la notar ce vreti.
CI va veti face provizoriu, pt ca nu se termina formaliatile intr-o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elibararea actului de identitate fara succesiune lukian lukian Buna ziua! In luna octombrie imi expira buletinul,iar propietarul imobilului in care locuiesc ( bunicul meu ) a decedat acum 2 ani! Tatal si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru mostenire Roxana Oxana Roxana Oxana Soțul meu, împreună cu fratele lui sunt moștenitorii unchiului lor decedat de anul trecut. Soția unchiului vrea sa faca succesiunea însă inteleg ca la ... (vezi toată discuția)
Îmi poate ceda mama partea ei după succesiunea bunicii? corinalucia corinalucia În urmă taxei de succesiune după bunica mea , mama dorește să-mi cedeze ceea ce-i revine ei ,mie ( fiica ei) . Menționez ca mama mai are o sora .Va rog ... (vezi toată discuția)