avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă am o garsonieră cumpărată în timpul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă am o garsonieră cumpărată în timpul căsătoriei dar ...

Dacă am o garsonieră cumpărată în timpul căsătoriei dar eu am făcut investiții în ea după divorț. În cazul partajului trebuie să o despăgubesc pe fosta soție la prețul de achiziție al garsonierei s-au la prețul actual?Precizez că ea nu mai locuia cu mine și am acte doveditoare și martori că toate investițiile le-am făcut eu.
Cel mai recent răspuns: Mirceak1974 , utilizator 18:44, 25 Septembrie 2020
Banuiesc ca se face evaluarea acesteia, din suma rezultata se scade valoarea investitiilor ce le puteti dovedi cu acte si restul se imparte la doi ( asta daca nu puteti dovedi ca ati contribuit cu o suma mai mare la cumpararea ei/ ati cumparato cu banii dvs.).
Mulțumesc mult. Aștept mai multe lămuriri!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar prin Instanța de judecată aveți posibilitatea să dovediți cu probe certe că după divorț ați adus îmbunătățiri imobilului, și astfel să se scadă din valoare la partaj.
Puteți dovedi foarte simplu doar dacă aveți facturi originale cu cheltuielile efectuate cu ocazia renovării. Foarte greu de dovedit dacă nu aveți probe cu înscrisuri.

Se poate dovedi oarecum și cu martori, dar estimativ, adică nu veți recupera investiția 100%, deoarece nu aveți documente cum ar fi facturile care să arate o sumă exactă.
Dacă ați lucrat cu mână de lucru la negru, și mai greu de recuperat investiția.

La notar puteți face partajul doar dacă vă înțelegeți amiabil.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va stabili prin expertiza la proces ceea ce va intereseaza.
Daca rezolvati amaiabil nu se mai face expertiza.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu si fratele meu deținem, ca moștenitori, o garsonieră. poate oricare dintre noi să-și vândă partea fără a cere aprobarea celuilalt frate și să introducă un străin în proprietate? npetrov npetrov In momentul de fata eu si fratele meu detinem ca mostenitori o garsoniera in parti egale - 50/50. Intrebare: poate oricare dintre noi sa-si vinda partea fara a ... (vezi toată discuția)
Reducere valoare sulta vali_085 vali_085 Buna ziua! Daca am 5/8 din garsoniera si dovedesc ca am investit in acea garsoniera ma va ajuta la reducerea sultei in cazul iesirii in indiviziune. ... (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite de concubini -partaj alex_rau alex_rau a venit cineva la mine care a stat in concubinaj cu o persoana 10 ani are un copil de 9 ani, nu mai are acte dar a facut investitii in casa nevestei de 10.000 ... (vezi toată discuția)