Dacă am o garsonieră cumpărată în timpul căsătoriei dar eu am făcut investiții în ea după divorț. În cazul partajului trebuie să o despăgubesc pe fosta soție la prețul de achiziție al garsonierei s-au la prețul actual?Precizez că ea nu mai locuia cu mine și am acte doveditoare și martori că toate investițiile le-am făcut eu.
Banuiesc ca se face evaluarea acesteia, din suma rezultata se scade valoarea investitiilor ce le puteti dovedi cu acte si restul se imparte la doi ( asta daca nu puteti dovedi ca ati contribuit cu o suma mai mare la cumpararea ei/ ati cumparato cu banii dvs.).
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doar prin Instanța de judecată aveți posibilitatea să dovediți cu probe certe că după divorț ați adus îmbunătățiri imobilului, și astfel să se scadă din valoare la partaj.
Puteți dovedi foarte simplu doar dacă aveți facturi originale cu cheltuielile efectuate cu ocazia renovării. Foarte greu de dovedit dacă nu aveți probe cu înscrisuri.
Se poate dovedi oarecum și cu martori, dar estimativ, adică nu veți recupera investiția 100%, deoarece nu aveți documente cum ar fi facturile care să arate o sumă exactă.
Dacă ați lucrat cu mână de lucru la negru, și mai greu de recuperat investiția.
La notar puteți face partajul doar dacă vă înțelegeți amiabil.