avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fratele meu a decedat de curand. A fost divortat si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fratele meu a decedat de curand. A fost divortat si are un fiu ...

Fratele meu a decedat de curand. A fost divortat si are un fiu care a plecat in urma cu 15 ani din tara, acum are 26 ani. Fratele meu detine o garsoniera cumparata de mama pe numele lui in urma cu 10 ani. Mama (tatal meu este decedat) are vreun drept la mostenire?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
NeliF, utilizator
Cel mai recent răspuns: NeliF , utilizator 16:05, 25 Septembrie 2020
Nu, mama dvs nu mosteneste nimic. Daca fratele era in continuare necasatorit la data decesului, intreaga masa succesorala se cuvine fiului sau.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca are cel puțin un descendent, ați spus că are un fiu, mama nu-l poate moșteni.
MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul ... Bianca_Livia Bianca_Livia Buna ziua, in cazul unei succesiuni aproape succesive, decesul fiului, decesul mamei, fiul necasatorit si fara copii, mama divortata de tatal fiului de multi ... (vezi toată discuția)
Mostenire rambonel rambonel BUNA SEARA tatal meu a decedat in urma cu un an de zile.nu s-a facut sucesiunea datorita faptului ca eu sunt singurul fiu si nu am dorit sa o \"intristez:'' ... (vezi toată discuția)
Succesiune Elleny Elleny Este urmatoarea speta: In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)