avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Mama mea împreună cu tatăl meu vitreg ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Mama mea împreună cu tatăl meu vitreg mi-au vândut ...

Bună ziua!
Mama mea împreună cu tatăl meu vitreg mi-au vândut un imobil, respectiv casă plus teren in 2012 pastrandusi dreptul de uzufruct viager . Vânzătorii aveau câte o parte de 1/2 din imobil. Precizez că vânzătorii nu erau căsătoriți. Mama mea a decedat în 2015 iar tatăl vitreg nu îmi mai permite accesul pe proprietate. Are dreptul să facă lucrul acesta? Știu că uzufructul viager se stinge la decesul uzufructuarilor. In consecință, nu ar trebui sa intru în posesie de facto a 1/2 din imobil? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:15, 25 Septembrie 2020
nu, ca nu e divizibil, cat traieste el, nu intrati.
in contract, daca nu scrie ca fiecare are drept de uzufruct pe jumatate din ap., sotul ramas in viata, are drept de uzufruct pe intregul ap. va trebui sa mai asteptati.

Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Ei nu au fost căsătoriți. Are sau nu importanță acest lucru?
nu.
conteaza ce scrie in acte.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Contract de v-c cu uzufruct viager ionclaudiu ionclaudiu In contract se stipuleaza ca uzufructul este pe tot apartamentul pe durata vietii celor doi vanzatori fara alte clauze de intretinere. Ce obligatii are in ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate bella_y bella_y Buna ziua ! Am si eu o intrebare : tatal meu mi-a vandut o proprietate mie cu drept de uzufruct viager pentru el atat timp cat traieste, eu fiind casatorita. ... (vezi toată discuția)