avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor transferat la altă școală fără știrea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor transferat la altă școală fără știrea celuilalt părinte

Buna ziua, ma numesc Mihaila Mircea și sunt divorț de fosta nevasta de circa 6 ani,avem 2 copii,instata a hotărât custodie comuna la ambii copii,fata este la mine și băiatul la ea.
Problema este ca de o luna se zile,băiatul nu mai este la adresa de domiciliu, si am fost la școală și am aflat ca la transferat în alta localitate la școală, fără ca eu sa știu...
Pot lua vreo masura legala prin care sa verific dacă copilul este bine îngrijit și frecventa școală?!
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:20, 27 Septembrie 2020
Evident ar trebui sa contactati mama si pe copil. Din cate inteleg copilul nu comunica cu dvs ? De ce ?

Puteti merge la scoala unde invata in prezent si sa discutati cu cadrele didactice. Evident ca aveti dreptul de a fi informat de vreme ce exercitati autoritatea parinteasca in comun.

Puteti de asemenea solicita un program de viziatre adaptat distantei din prezent, varstei, programului si nevoilor copilului,
Eu cu copilul avem o relație buna,doar ca copilul are 7 ani si locuia înainte la noi în localitate, ne vedeam zilnic.
Acum de când a început școală nu l am mai văzut nici pe copil,nici pe fosta.
Am fost la scoala si mi sa spus ca sa cerut transferul in alta localitate.
Ce pot face pe cale legala ,ca să fiu singur ca copilul este îngrijit și frecventează scoala?!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Evident ar trebui sa contactati mama si pe copil. Din cate inteleg copilul nu comunica cu dvs ? De ce ?

Puteti merge la scoala unde invata in prezent si sa discutati cu cadrele didactice. Evident ca aveti dreptul de a fi informat de vreme ce exercitati autoritatea parinteasca in comun.

Puteti de asemenea solicita un program de viziatre adaptat distantei din prezent, varstei, programului si nevoilor copilului,

Eu cu copilul avem o relație buna,doar ca copilul are 7 ani si locuia înainte la noi în localitate, ne vedeam zilnic.
Acum de când a început școală nu l am mai văzut nici pe copil,nici pe fosta.
Am fost la scoala si mi sa spus ca sa cerut transferul in alta localitate.
Ce pot face pe cale legala ,ca să fiu singur ca copilul este îngrijit și frecventează scoala?!

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca nu dati de mama și copil nici măcar telefonic va trebui sa deschideti proces.
Probabil ca vor fi mai multe procese daca nu o rezolvati amiabil.
La proces se.va putea cere si ancheta psihosociala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinta sociala gabyela gabyela Buna ziua. locuiesc intr-o locuinta sociala data de primarie in 2008. locuinta am primit-o pe punctaj familiar dar l-am trecut pe fostul sot ca titular de ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna fara program prestabilit de vizitare tzapone tzapone din 8 decembrie exita o hotarare prin care custodia asupra minorului este comuna insa nu mi s-a acordat si un drept de vizita. are dreptul fosta sotie sa imi ... (vezi toată discuția)
Schimb alocatie de pe un cont pe altul ZoomZero ZoomZero Am divortat de prima nevasta acum 9 ani. Din aceasta casatorie am o fata care are acum 13 ani. In urma divortului instanta a decis ca copilul sa ramana la ... (vezi toată discuția)