avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va salut cu respect ! In anul 2008 am semnat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va salut cu respect ! In anul 2008 am semnat un contract de intretinere ...

Va salut cu respect !
In anul 2008 am semnat un contract de intretinere cu un domn in varsta care mai apoi a devenit tatal meu vitreg, casatorindu-se cu mama mea. Dupa 12 ani de pasnica colaborare, acesta doreste rezolutiunea contractului de intretinere din motive puerile. Dar dupa 12 ani !!!
Doresc sa precizez, ca undeva in josul paginii contractului de intretinere, s-a evaluat apartamentul la o suma care se amortiza in 10 ani. Ne aflam in 2020 deci, 12 ani, timp in care mi-am facut datoria fata de dansul. Sunt actionat in judecata cu rezolutiune contract intretinere.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 10:56, 28 Octombrie 2020
Puteti sa cereti restituirea banilor cheltuiti in acesti 12 ani pt intretinere.Daca puteti dovedi asta in instanta cu probe.
Am chitante ale utilitatilor, impozitelor si a cheltuielilor din cel putin ultimii 5-6 ani insa n-am fost atat de cinic in a pastra chitantele de la cosul zilnic de cumparaturi.
Felicitari mie !

PS: Am sa ma agat insa de cei 10 ani amortizati.

mitabiciclista a scris:

Puteti sa cereti restituirea banilor cheltuiti in acesti 12 ani pt intretinere.Daca puteti dovedi asta in instanta cu probe.

nu stiu ce intelegeti dvs prin amortizare, dar nu are nicio importanta ce valoare are casa sau avea si cat ati cheltuit. Impozit era firesc sa platiti, ca sunteti proprietar.
mai departe, conteaza ce aveati de facut prin contract ce presupunea aceatsa intretinere si daca ati facut ce trebuia.
Daca l-ati intretinut in anii astia, nu conteaza ce vrea barbatul.
Va trebui sa dovediti ca ati respectat contractul, altfel, pierdeti casa si desigur si banii dati pana acum, nu puteti soliita banii cheltuiti pe intretinerea batranului, i-ati cere degeaba.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Pai el are multe cuvinte de rau la adresa mea iar eu am chitante. Cuvantul lui impotriva multor dovezi ale mele. Insa sa dovedesc, zi de zi, an de an cu chitante pentru fiecare luna e chiar absurd.
Nimeni nu pastreaza asa ceva, nu suntem paranoici dupa avere.

gi-jane2 a scris:

nu stiu ce intelegeti dvs prin amortizare, dar nu are nicio importanta ce valoare are casa sau avea si cat ati cheltuit. Impozit era firesc sa platiti, ca sunteti proprietar.
mai departe, conteaza ce aveati de facut prin contract ce presupunea aceatsa intretinere si daca ati facut ce trebuia.
Daca l-ati intretinut in anii astia, nu conteaza ce vrea barbatul.
Va trebui sa dovediti ca ati respectat contractul, altfel, pierdeti casa si desigur si banii dati pana acum, nu puteti soliita banii cheltuiti pe intretinerea batranului, i-ati cere degeaba.

important e ce scrie in contract, dvs trebuia sa fi respectat si de dovedit, in afara de ce chitante aveti, puteti proba si cu martori.

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere iuliangz iuliangz Am in intretinere o persoana de 77 ani, care pana acum doua saptamani, nu a manifestat nicio nemultumire cu adevarat reala fata de modul in care a fost ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie să fac pentru a strica un contract de întreținere? LOREDANA LUANA LOREDANA LUANA In anul 2017 am facut la notariat un contract de întreținerea ,fara prezenta vreunui martor. Persoana care ar fi trebuit sa se ocupe de mine ,nu numai ca nu ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract intretinere nelush21 nelush21 Am solicitat Instanţei rezolutiunea unui Contract de Intretinere pentru neindeplinire. Am solicitat proba cu inscrisuri, martori. Din doi martori ai mei unul ... (vezi toată discuția)