avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va salut cu respect ! In anul 2008 am semnat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va salut cu respect ! In anul 2008 am semnat un contract de intretinere ...

Va salut cu respect !
In anul 2008 am semnat un contract de intretinere cu un domn in varsta care mai apoi a devenit tatal meu vitreg, casatorindu-se cu mama mea. Dupa 12 ani de pasnica colaborare, acesta doreste rezolutiunea contractului de intretinere din motive puerile. Dar dupa 12 ani !!!
Doresc sa precizez, ca undeva in josul paginii contractului de intretinere, s-a evaluat apartamentul la o suma care se amortiza in 10 ani. Ne aflam in 2020 deci, 12 ani, timp in care mi-am facut datoria fata de dansul. Sunt actionat in judecata cu rezolutiune contract intretinere.
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 10:56, 28 Octombrie 2020
Daca va da in judecata sfatul meu este sa apelati la avocat deoarece trebuie facute aparari tehnice și propuse probe in aparare in intampinare.
Păreți sa aveti sanse sa obtineti câștig de cauza si nu este bine sa riscați.
Sunt mai multe aspecte juridice de analizat și care va pot ajuta dar trebuie vazut exact.
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Totul depinde de ce probe o sa administrativ,va trebui să faceti dovada că ati respectat clauzele din contract,sa dovediți că obligatia de întreținere a fost prestate și atunci nu o sa aveti surprize.Fara av e mai greu pe lângă situația de fapt și actele pe care le aveti la dispozitie av va invata cum sa puneti problema pt a va maximiza sansele.
Nu spun ca nu trebuie sa va aparati si nici ca nu trebuie sa aduceti probe in apararea dvs. insa in principiu, proba neindeplinirii obligatiei de intretinere incumba persoanei care o invoca. El va trebui sa probeze initial, nu cu vorbe ci cu acte/martori ca nu v-ati indeplinit obligatia. Dvs. trebuie sa raspundeti doar afirmatiilor lui. Si va sfatuiesc sa va folositi si de martori nu doar de acte. Detaliati putin fraza aceea cu amortizarea ... nu e uzuala ... poate avea o anumita semnificatie dar nu as vrea sa anticipez.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere iuliangz iuliangz Am in intretinere o persoana de 77 ani, care pana acum doua saptamani, nu a manifestat nicio nemultumire cu adevarat reala fata de modul in care a fost ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie să fac pentru a strica un contract de întreținere? LOREDANA LUANA LOREDANA LUANA In anul 2017 am facut la notariat un contract de întreținerea ,fara prezenta vreunui martor. Persoana care ar fi trebuit sa se ocupe de mine ,nu numai ca nu ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract intretinere nelush21 nelush21 Am solicitat Instanţei rezolutiunea unui Contract de Intretinere pentru neindeplinire. Am solicitat proba cu inscrisuri, martori. Din doi martori ai mei unul ... (vezi toată discuția)