avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mutarea bucatariei (apartament in bloc nou)
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mutarea bucatariei (apartament in bloc nou)

Doresc sa cumpar un apartament in bloc nou. Apartamentul e prevazut cu 2 dormitoare, 1 birou si living open space cu bucataria. Eu as dori ca in loc de birou sa fac bucatarie. Aceasta incapere e pe perete comun cu baia, deci se pot trage tevile. Constructorul ma asigura ca se poate, ca si alti clienti au facut, si ca nu e nevoie de nici o autorizatie. Dar nu face el, trebuie sa o fac eu dupa cumparare. In schita apartamentului ar ramane birou. Precizez ca blocul nu are gaze, asa ca nu se pune problema mutarii acestor tevi. Doar apa (intrare si iesire).

Am tot cautat legile pe aceasta tema si nu ma lamuresc. Unii zic ca da, altii ca ba. Nu vreau sa fac "in stil romanesc", asa cum am facut multi la apartamente vechi. Vreau sa fac totul in regula, cu acte.

Ce ma sfatuiti? La ce legi sa ma raportez?
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
SpF2016, utilizator
Cel mai recent răspuns: SpF2016 , utilizator 13:54, 9 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu siguranta la legile in vigoare. Schimbare de destinatie se face cu proiect si avizele necesare. Cumparati apartamentul asa cum il are in prioect constructorul , apoi proprietar fiind va faceti un nou proiect cu schimbare de destinatie a spatiului din birou in bucatarie si totul este legal . E normal faptul ca acel constructor nu schimba cum vrea fiecare client, FIECARE APARTAMENT. El respecta proiectul, deoarece in final obtine o receptie a constructiei realizate dupa proiect. SUCCES.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare apartament Marya.M Marya.M Am un credit ipotecar preabrobat la bcr, am gasit un apartament si am facut antecontractul cu avansul de 15%, ,urmeaza sa i iasa cf ul in noiembrie,dar eu am ... (vezi toată discuția)
Apartament modificat Marya.M Marya.M Am un credit ipotecar preabrobat la bcr, am gasit un apartament la care cf ul ii iasa intr o luna si am facut antecontractul cu avansul de 40%, acesta are ... (vezi toată discuția)
Modificare apartament 2 camere in apartament 3 camere OvidiuSi OvidiuSi Buna ziua, Urmeaza sa cumparam un apartament de 2 camere intr-un bloc care se construieste acum si, deoarece ne-am dorit unul de 3 camere, constructorul ne-a ... (vezi toată discuția)