Buna ziua, am inchiriat apartamentul cu 1 luna in urma, unui cuplu, recrutat prin agentie imobiliara, avem contract, nu l-am inregistrat la ANAF, dar venitul este declarat in declaratia unica/2020. Contractul este pe 1 an, dar prevede si situatiile de incetare inainte de termen, inclusiv prin denuntare unilaterala, cu preaviz de 30 de zile.
Date fiind neintelegeirle nesolutionabile (privind regimul de folosire si de plati pentru partile comune din imobil) care au aparut imediat dupa instalarea acestor chiriasi, care nu raspundeau la telefon, putand discuta cu greu numai prin mesaje, cu 1 saptamana in urma le-am trimis prin WhatsAPP fotocopia notificarii prin care le-am dat preavizul de 30 de zile pentru mutare, contractul urmand, evident, a fi reziliat. Dar raspunsul a fost ca refuza categoric mutarea,!
Cum sa procedez in aceasta situatie, data scadenta este 24.09, si ma tem ca nu vor pleca. Cum pot sa-i scot?
Printr-o acțiune de evacuare conform prevederilor art 1033 și urmatoarele din Codul Civil.Nu va luati dupa "băieții destepti"care va sfătuiesc să opriți utilitățile,schimbati yala riscati sa va formuleze plângere penală pt a va sicana sau sa va distruga lucrurile din casa.
Nu trebuie inregistrat la ANAF.
Preavizul pt reziliere este de 60 zile.
Apelati la un avocat pt ca nu este un caz usor.Cheltuielile le veti recupera de la chiriasi evacuati.Daca au venituri care sa fie executate.